Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes stroganoff hús

Tejszínes stroganoff hús
Tejszínes stroganoff hús
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem valami finomat az interneten, sokhelyen sokféleképp készítik a stroganoff szeletet, én meg ebből a sokaságból hoztam létre ezt a receptet. :).

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

ajánlat

Kóstoljátok meg :)!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékonyan felvágjuk csíkokra, majd kissé belisztezzük, hogy a forró olajban kis kérget kapjon a hús. Megsózzuk, borsozzuk, lassú tűzön főzzük, kevés vizet öntve alá, amíg a hús megpuhul, kb. 35-40 perc. (A marhahúsnak több idő kell.)
  2. Az ételízesítő kockát hozzáadjuk, majd tovább főzzük.
  3. Közben elkészítjük a mártást, mégpedig a következő képpen: a  felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott csemegeuborkát, paradicsomot, egy picit pároljuk majd hozzáadjuk a 2 kanál mustárt, átkeverjük, felöntjük tejszínnel, átforraljuk, majd ráöntjük a húsra, amit szintén átforralunk.
  4. Ha kell még utánaízesítünk, majd tálaljuk főtt rizzsel vagy hasábburgonyával.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 44 914
elküldve: 9
receptkönyvben: 328
elkészítve: 24/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-csemegeuborkás sertésragu, uborkás-gombás sertésragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bigpeterson
Bigpeterson Sun, 2012-09-09 10:06

Már többször elkészítettem, nagyon finom, mindenki szerette :) Köszönöm a receptet!

611
sertéshús 1 kg
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
csiperkegomba 6 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
csemegeuborka 4 db
paradicsom 1 db
mustár 2 ek
főzőtejszín 150 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint