Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás panna cotta epervelővel

Bodzás panna cotta epervelővel
Bodzás panna cotta epervelővel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejszín és a tej átvette a bodza ízét, és ettől nagyon finom lett. Tálaláskor a selymesen krémes bodzaízű panna cotta köré pár kanál epervelőt kanalaztam, majd úgy tálaltam.

hozzávalók / 6 adag

panna cotta

epervelő

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük bele egy edénybe a tejszínt és a tejet, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Ezután tegyük fel a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig. Amikor elkezd forrni, zárjuk el a gázt, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk legalább egy órán át állni, hogy átvegye a bodza ízét.
  2. Ezután szűrjük le, és kanállal nyomkodjuk ki a bodzavirágból a tejszínes keveréket.
  3. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd melegítsük fel forráspontig. Ekkor vegyük le, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.
  4. Ezután szintén szűrjük át, majd töltsük bele az előzőleg hideg vízzel kiöblített formákba. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).
  5. Tálalás előtt vegyük ki a formákat a hűtőből, egyesével állítsuk pár pillanatra meleg vízbe, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tányérra (érdemes a formákat egy kicsit a tányérhoz kocogtatni, akkor könnyebben ki fog jönni).
  6. Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, és adjunk hozzá a vizet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd óvatosan keverjük össze, és kisebb lángon főzzük két-három percig.
  7. A keményítőt keverjük simára egy evőkanál vízzel, majd csorgassuk az eperhez. Ezután óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki egészen (pár pillanat alatt besűrűsödik).
  8. Tálaláskor a tányéron lévő bodzás panna cotta köré ízlés szerint kanalazzunk a kihűlt epervelőből, és úgy kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 845
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes krém
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzás panna cotta eperrel, panna cotta bodzás ízben, panna cotta epervelővel, bodzaízű panna cotta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2015-06-01 21:48

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését.
Üdvözlettel: Gizi

339
habtejszín 4 dl
tej 2 dl
bodzavirág 4 db
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 10 g
eper 30 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
barna cukor 2 ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
víz 1 dl