r
Nosalty Logó

Zöld teás panna cotta csokiszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Epercsók
Zöld teás panna cotta csokiszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A panna cottához

A csokiszószhoz

Összesen 429 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A panna cottához

A csokiszószhoz

Összesen 1717 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A panna cottához

A csokiszószhoz

Összesen 238 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 429 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 1717 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A panna cottához

A csokiszószhoz

Elkészítés

A panna cottához

  1. Felforraljuk a tejszínt és tejet a cukorral.
  2. 1-2 kanálnyi tejjel elkeverjük a Matca port, majd ha már csomómentes hozzáöntjük a többi felforralt teszínkeverékhez.
  3. Végül a zselatint beáztatás után jó alaposan elkeverjük.
  4. Lehűlés után több óráig a hűtőben pihentetjük.
  5. A szószt elkészítjük. Felforraljuk a vizet cukorral, kakaóporrral, és a csokoládét beletördeljük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11915
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 24.

Ajánló

Én a közepére kandírozott narancsdarabokat raktam, mintha igazi virág lenne. Nekem ebből a mennyiségből 6 virág forma lett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöld teás panna cotta csokiszósszal
Epercsók 94 recept

Valami olyan panna cottára vágytam, ami új, és szerettem volna a Matcha-t is használni. Jamie Olivernél meg is találtam ezt a variációt.

Hozzászólások

Bettike0930

  Hát ez nagyon szép :) A zöld teaport nem lehet helyettesíteni? Vagy hol lehet beszerezni? Lehetett érezni az ízén?

Epercsók

Szia! Persze lehet zöld tea f?vel is (teával), én ajándékba kaptam, de lehet, hogy pl a Culinarisban kapható. (Óbudán). Az ízén csak picit lehetett érezni, mert szerintem a vanília elnyomta. Kellemes, nem túl édes édesség!

Törölt felhasználó

Most jártam két napja az Ázsia bt-ben, s a japán zöld teáknál láttam macha-port is, tehát itt is lehet már kapni. A legjobbakat: Mrs Smith

Tmea

Nagyon szép, tényleg olyan, mint egy virág!! Gondolom a zselatint beáztatás után nem csak jó alaposan elkevered, hanem hozzá is kevered a még meleg tejszínes cucchoz. Vagy nem?

Epercsók

Ezt a szilikonformának köszönhetem, persze beáztatás után az egészhez hozzákeverjük!

Törölt felhasználó

szia csodaszép, érdekelne hol lehet ilyen formát venni?

Törölt felhasználó

Elnézést kedves Pinkcsoki, el is felejtettem majdnem: Gyönyör? a fotó, és nagyon különlegesre sikeredett a panna cotta! Gratulálok!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

P.

Megalájk. :-p

Epercsók

Szia niqvero! Köszönöm, az Aldiban volt kapható a szilikonforma pár hete. Szia szurosp! Köszönöm a hozzászólást és az infót is! Szia Gargoyle! Köszi!!:)

Törölt felhasználó

gratulalok, nagyon jol nez ki, kar h lemaradtam a formarol :(

Epercsók

Mától állítólag van szilikonformákra akció ismét az Aldiban,én is megyek, megnézem!:) Hátha megint van ez a fajta!

almamag

Szia Pinkcsoki! Lehet nem most kellett volna megnéznem a recepted. Annyira guszta! Hú. de megkívántam! :-) Micsoda fotó! Gratulálok!

Epercsók

Szia! Köszönöm, biztos ma pont ez kellett Neked!:)

Hozzávalók

A panna cottához

A csokiszószhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?