r
Nosalty Logó

Joghurt panna cotta eperzselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Danone
Joghurt panna cotta eperzselével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2733 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 455 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2733 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt felforraljuk 15 dkg cukorral és a hosszában félbevágott vaníliarúddal.
  2. Közben 6 zselatinlapot beáztatunk hideg vízbe.
  3. Ha a tejszín felforrt, levesszük a tűzről, kidobjuk a vaníliarudat, és a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne.
  4. Ha kissé kihűlt, belekeverjük a joghurtot, majd kis formákban vagy poharakban a hűtőbe tesszük legalább 4 órára.
  5. Közben elkészítjük az eperzselét. Beáztatjuk a maradék 2 zselatinlapot hideg vízbe. Az eperpürét közepes lángon addig melegítjük a cukorral, míg az el nem olvad, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a kicsavart zselatint.
  6. A már félig megdermedt (legalább 2 órát állt a hűtőben) krém tetejére öntjük az ízlés szerinti mennyiséget, és ezt is hagyjuk teljesen megdermedni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12252
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 27.

Ajánló

Érdemes egy nappal előbb elkészíteni ezt a desszertet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A klasszikus panna cotta frissebb verziója. A joghurttól kicsit savanykás, az eperzselétől pedig édeskés desszert maga a nyárelő. Napsütéses, könnyű, és elkészíteni sem nehéz. www.nyissavaltozatossagra.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.