r
Nosalty Logó

Bitterballen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Bitterballen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1571 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 7853 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 336 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 1571 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.3 g

Zsír

  • Összesen
    555.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3074 micro
Összesen 7853 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A bitterballenhez

  1. Az olívaolajat felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük. Az utolsó percben adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet Ha kész, hagyjuk hűlni.
  3. Ha kihűlt, aprítóban daráljuk krémesre.
  4. A vajat olvasszuk föl egy lábasban, majd adjuk hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Adjuk hozzá az alaplevet, de lassan, kevergetve. Sűrűbb masszát kell kapnunk, mint egy átlag besamel. A végén reszeljük bele a szerecsendiót, és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  5. Ha kész az alapleves "besamel", öntsük össze a húsos masszával, és jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára.
  6. Ha teljesen megszilárdult, vizes kézzel gyúrjunk belőle kisebb golflabdányi golyókat.

A panírozáshoz

  1. A lisztet, felvert és vízzel lágyított tojást, prézlit egy-egy tányérba tesszük, és a golyókat a szokásos módon bepanírozzuk.
  2. Visszatesszük a hűtőbe 2 órára, vagy a fagyasztóba fél órára.

A sütéshez

  1. Felforrósítjuk az olajat, és 5-6 darabonként kisütjük a bitterballeneket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 16347
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom. Ha nem elég hideg, amikor az olajba tesszük, a golyók szétmállanak, úgyhogy menjünk biztosra, és elsőre csak egyet süssünk ki.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hollandia fasírtja - nevével ellentétben nem keserű, csak a kesernyés holland gin kiváló párja.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Megmosolyogtatott a recept, mert éltem és élni fogok még Hollandiában, így jól ismerem a kis golyócskákat. Ezért is mondanám, hogy nem ez a fasírtjuk, van nekik az is, gehaktball néven fut. Ez inkább snack, szinte kötelez? a baráti iszogatásokhoz, mustárba mártva (szigorúan csak egyszer, no double dipping!). Kívül roppanós, belül krémes - még az én egészségmániás ízlel?bimbóim szívét is megdobogtatta :)

Törölt felhasználó

A 2. pontnál azt írod, hogy f?zöd. Miben?

Dacota

Szia! Az olívaolajos hagymában. A hús ereszt annyi levet (sajnos mindig) hogy abban f?jön.

Törölt felhasználó

Köszi, gondoltam rá, csak kicsit valószín?tlennek t?nt, hogy 20 percig f? a saját levében.

Hozzávalók

A bitterballenhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.