r
Nosalty Logó

Betyár kifli

Tubicám
Betyár kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

652
Kalória
21.4g
Fehérje
67.9g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
19.6g
Víz
20.1g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 7826 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 332 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.5 g

Zsír

  • Összesen
    380.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17160.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    13394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    815.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    720 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 7826 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, alaposan kidolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától. (Nagyon gyorsan, könnyen összeáll.)
  3. A tésztát nedves ruhával letakarva, meleg helyen, legalább 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. Miután a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk, és 6 cipóra osztjuk. Lisztezett felületen az első cipót vékonyra, kerekre nyújtjuk, és éles késsel 8 egyenlő részre vágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb szárához rakunk a töltelékből, és formás kis kiflikké tekerjük. Ezt minden cipóval megismételjük, így összesen 48 darab kiflink lesz.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, majd 20 percet még kelni hagyjuk (elhagyható).

Töltelék

  1. A házi parasztkolbászt és a hagymát felaprítjuk, összekeverjük. (Virsli esetén annak hosszától függően félbe, vagy háromba vágjuk, hogy a virslidarabokkal szépen tudjuk tölteni a kiflit.)

Tetejére

  1. Sütés előtt tojással megkenjük a kiflik tetejét, és ízlés szerint szórjuk a magokkal, sóval vagy reszelt sajttal.
  2. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük a kifliket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon egyszerű, megbízható és elronthatatlan alaprecept. Jól kezelhető, levegős, szinte selyemfényű a tészta, amiből népmesébe illő kiflik formálhatók. Nővérem szerint olyan gyönyörűek a kisült kiflicskék, mintha rajzolták volna, és olyan légiesen könnyű, pihe-puha a tészta, hogy szinte repül.

További receptek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek