Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyár kifli

Betyár kifli
Betyár kifli
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, megbízható és elronthatatlan alaprecept. Jól kezelhető, levegős, szinte selyemfényű a tészta, amiből népmesébe illő kiflik formálhatók. Nővérem szerint olyan gyönyörűek a kisült kiflicskék, mintha rajzolták volna, és olyan légiesen könnyű, pihe-puha a tészta, hogy szinte repül.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

ajánlat

Kolbász helyett tölthetjük virslivel, szalámival, sonkával, felvágottal, sajttal is a kifliket. Természetesen a hagyma is elhagyható a töltelékből. Én próbáltam már felaprított savanyú uborkával, paprikával, vagy olajbogyóval is készíteni, és úgy is mennyei.

Kiváló második fogás egy tartalmas levest követően. Tavasszal vagy nyáron újhagymával, csípős paprikával, friss paradicsommal fogyasztva igazi falusi hangulatot idéző, pompás lakoma.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, alaposan kidolgozzuk, amíg el nem válik az edény falától. (Nagyon gyorsan, könnyen összeáll.)
  3. A tésztát nedves ruhával letakarva, meleg helyen, legalább 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. Miután a tészta szépen megkelt, átgyúrjuk, és 6 cipóra osztjuk. Lisztezett felületen az első cipót vékonyra, kerekre nyújtjuk, és éles késsel 8 egyenlő részre vágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb szárához rakunk a töltelékből, és formás kis kiflikké tekerjük. Ezt minden cipóval megismételjük, így összesen 48 darab kiflink lesz.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, majd 20 percet még kelni hagyjuk (elhagyható).

Töltelék

  1. A házi parasztkolbászt és a hagymát felaprítjuk, összekeverjük. (Virsli esetén annak hosszától függően félbe, vagy háromba vágjuk, hogy a virslidarabokkal szépen tudjuk tölteni a kiflit.)

Tetejére

  1. Sütés előtt tojással megkenjük a kiflik tetejét, és ízlés szerint szórjuk a magokkal, sóval vagy reszelt sajttal.
  2. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük a kifliket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 246
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos kifli, kolbászos stangli, virslis kifli, töltött kifli, falusi kifli, tanyasi kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

652
finomliszt 1 kg
tej 5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
friss élesztő 50 g
cukor 2 teáskanál
1 ek
parasztkolbász 50 dkg
salottahagyma 1 közepes db
tojás 1 db
szezámmag 5 teáskanál
köménymag 0 ízlés szerint
lenmag 5 teáskanál
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint