r
Nosalty Logó

Berliner Gabi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Berliner Gabi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

Összesen 7324 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

Összesen 325 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7433.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    3357 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    996.6 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 7324 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a burgonyát meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük, megmossuk, és enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Közben a tésztát elkészítjük, a lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, beletesszük az összes hozzávalót. Sima, jól nyújtható tésztát kapunk. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formálunk belőle, majd félretesszük.
  3. Majd a megfőtt burgonyát leszűrjük, és burgonyatörővel pépesre törjük, és langyosra hűtjük.
  4. Ha már langyosra hűlt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, a felvert tojáshab kivételével.
  5. Kézi mixerrel jól összekeverjük, és végül fakanállal a kemény habot beleforgatjuk.
  6. Ezután egy 38x36 cm-es tepsit vékonyan megkenjük zsírral, és liszttel egyenletesen meghintjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk lisztezett deszkán, felhajtjuk a sodrófára, és tepsibe terítjük.
  7. Ezután megszórjuk zsemlemorzsával, és erre rásimítjuk egyenletesen a tölteléket. Majd a másik cipót szintén lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi nagyságúra, és a tölteléket befedjük vele, a széleit kissé lenyomkodjuk, majd villával megböködjük.
  8. Előmelegített sütőben 250 fokon -egyszeri fordítással- szép pirosra sütjük 20 perc alatt.
  9. Ha megsült, kivesszük, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és vaníliás porcukorral megszórjuk, majd kockára szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 450 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19887
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Ajánló

Bármilyen alkalomra ajánlani tudom, nagyon finom és kiadós. Egyszerű az elkészítése, még kezdők is bátran elkészíthetik, elrontani nem lehet!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Berliner Gabi módra
Gabimami58 139 recept

Még a nagymamámtól tanultam, és most amikor újra felidéztük a régi időt, hogy mennyit sütöttem berlinert, kaptam az alkalmon, és újra elkészítettem kis családom örömére. Nagyon ízlett nekik, és kérték, hogy Húsvétra nekik külön dupla hozzávalókból készítsem el. Boldogság számomra, hogy unokáimnak is a kedvence lett, így ismét el fog készülni az ünnepekre.

Hozzászólások

Rekalein

Hétvégén "krumplipiknikre" vagyok hivatalos, ez a recept tökéletes lesz! Krumplis desszertet szerintem úgysem visz senki :)

Gabimami58

Szia rekalein. Garantálom nem ér csalódás hagyományos berlineremmel. Nálunk is mindenki kedvence,nagyon sokszor sütöm.

Csorbusz

Kedves Gabi! Tegnap elkészítettem, nagyon finom lett, viszont a tésztájával iszonyatosan megszenvedtem. Nekem sehogy sem akart összeállni, kevés volt a nedvesség. Adtam hozzá még tejfölt, zsírt és egy kevés tejet. Így sem tudtam szépen nyújtani, de valahogy összehoztam a tepsibe. A tészta jó lett így is, a süti mennyei. Neked hogy áll össze a tészta, hogy még nyújtani is tudod?..

Gabimami58

Szia Csorbusz! Nekem szépen össze áll a tészta mindig,nagyon sokszor készítem, sogorn?mnek. Arra nagyon ügyelj,hogy a zsírt ne hidegen tegyed hozzá,másik,nagyon sok függ a liszt min?ségét?l is. Ha olyan a liszt szitáld át ,és ugy készítsed.Bizom benne,hogy sikered lesz a következ?nél.Én a zsíradékot utoljára hagyom arra kissé lágy lesz.Tejet sose tegyél hozzá,meg + zsíradékot sem,mert zsíradéktól túl sok zsír miatt vissza esik a tészta állaga,tej viszont keményiti. Csak a megadott mennyiséggel dolgozzál ,ha keménynek tünik nem többet mint egy ek. tejfölt adál hozzá. Igérem,most napokban ugyis készítenem kell felteszem v.elküldöm neked,lépésr?l lépésre a képeket. De kérnék egy email címet ahova fel tudjam mind tenni.Sajnos itt az oldalon csak egy képet enged,igy nem tudtam lépésr?l lépésre mind feltenni. Nagyon bizom benne következ?ben már azt írod,hogy sikerült. Eddig te vagy egyedül akinek a tésztával gond lenne. De köszike,hogy írtál.Sok sikert kivánok sütéshez és f?zéshez egyaránt..

Csorbusz

Köszönöm szépen a választ és a segítséget. Adom a címemet: henka@t-online.hu. Amúgy nagyon finom lett, tegnap ettük meg az utolsót is :)

Gabimami58

Szia Csorbusz! Elnézésed kérem,hogy csak most válaszolok,csak nagyon sokat voltam távol,és igy az oldalra sem tudtam feljönni. Utólag is küldeni fogok mindent,a héten most ki írom email címed.További szép estét kivánok,s kellemes új hetet.Üdv.Gabriella.

Macska

Szia Gabimami58 Ma elkészítettem a receptedet - kicsit izgultam, mert krumplival készült édes sütikr?l eddig csak olvastam. De nagyon finom lett !! A tésztához én is tettem még egy nagy kanál tejfölt, hogy jól gyúrható legyen és narancs híján citromhéjat reszeltem a töltelékbe, de nem rontottam el vele - fenséges lett. köszi a receptet Sylvia

Gabimami58

Szia Sylvia! Örülök neki,hogy elnyerte tetszésed,a berliner sütim. Ezt valamikor nagyon rég cukrázdákban is árulták,én viszont nagymamámtól tanultam meg. sajna én még most kezdek újra sütni f?zni EÜ. próblémák miatt nem tudtam,még most is csak mindent ülve,hogy lábaim ne kelljen terhelnem. Kivánok sok sikert sütés f?zéshez. Üdv Gabriella..

Macska

Gyors gyógyulást kívánok és még sok finomságot ossz meg velünk! Üdv Sylvia

Gabimami58

Nagyon köszönöm,kedves jó kivánságod! :)

Nokica

Gabimami58, Szia...megtenned hogy nekem is elkuldened a lepesrol lepesre keszult faziskepeket? Elore is koszonom valika715@gmail.com

Gabimami58

Szia Valika! Elnézésed kérem de kórházban voltam így csak most válaszolok,megnézem meg van e pendrályvon a képek még,de ha úgy nem szívesen Emailben elküldöm lépésr?l lépésre az el készítését. Ha nem kés? legkés?bb holnap délelött már email címeden lesz. Üdvözlettel Gabriella. (Gabimami58.)

Nokica

Gabimami58, nagyon szepen koszonom elore is, meg nem erkezett meg az e-mail-emre valika715@gmail.com, majd holnap ujra megnezem. Remelem semmi komoly betegseg nem volt es minden ok.

Gabimami58

Szia Valika! Ne haragudj,hogy nem érkezett meg a teljes elkészítése a berlinernek,de tegnap délután értem haza orvosoktól,ma telóm sürg?sen be kellett vinnem,az aksija tropára ment és nincs egy éves sem még.Amikor haza értem,olyan fáradság volt rajtam le döltem és fél 4-kor ébredtem meg.Most át küldöm bár képeket nem találtam de leírom,hogy csináljad. Elnézést kérek még egyszer is,tudod fekélyes a lábam,azzal járok sokat orvoshoz,és alig két hete vagyok itthon kórházból. Köszönöm meg értésed,most fogom küldeni lépésr?l lépésre készítését.

Gabimami58

Valika! Szíves elnézésed kérem,de mivel 3-rom orbánc egymás után,közben kórház,így nem küldtem emailt. Sajnálom amikor 40 fokos lázzal fekszem még teloról sem lépek be. Nagyon szépen köszönöm meg tisztel? megértésed! Üdv. Gabriella.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek