r
Nosalty Logó

Bejglikoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Bejglikoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    355.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9638.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    3342 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1103 mg
  • Foszfor
    3049 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.9 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    688 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 5925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elvegyítjük a sót a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. A tejben elkeverjük az élesztőt, a tojássárgáját és a lisztes keverékhez öntjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk és fóliába csomagolva hűtőben legalább 60 percig pihentetjük.
  2. Mindkét tésztagombócot 35 * 22 cm - es nagyságúra nyújtjuk, elkenjük rajtuk a kihűlt töltelékeket, majd a tészta egyik hosszabbik szélét visszahajtjuk a töltelékre, egy folpackot terítünk rá és még így átsodorjuk, ezután feltekerjük.
  3. A két rudat hosszában kettévágjuk, egy fél mákos és egy fél diós részt egymás felé fordítunk, nyitottabb csigaalakra hajtjuk és egy sütőpapírral bélelt 22 cm - es kapcsos forma közepére helyezzük.
  4. A másik résszel is így járunk el, majd a rudat beillesztjük a másik rúd tészta közé.
  5. A koszorút lekenjük tojássárgájával és hideg helyre tesszük száradni, ezután lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral és meleg helyen kb 60 percig kelesztjük. 200 °C - ra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a mákhoz keverjük a fele kekszmorzsát, a fele citromhéjat, a dióhoz a megmaradt kekszmorzsát és a citromhéjat. A vizet felfőzzük a mézzel és a cukrokkal, majd fele - fele arányban leforrázzuk vele a mákot és a diót. Mindkét részhez 1 - 2 ek lekvárt keverünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 7
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejglikoszorú
Judit69 189 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...