Bejglikoszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
55g finomliszt200 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
3 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g tej9 kcal
-
9g tojás12 kcal
Töltelék
Összesen
987
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
330g finomliszt1201 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
4g só0 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
Töltelék
-
200g mák1050 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
100g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
30g kekszmorzsa126 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
25g méz76 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
222 kcal
Összesen
5925
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
22.5g finomliszt82 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
4.1g sertészsír37 kcal
-
1 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
Töltelék
-
13.7g mák72 kcal
-
13.7g dió89 kcal
-
6.8g víz0 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
2g kekszmorzsa9 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
5.5g sárgabaracklekvár15 kcal
Összesen
405
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 59.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1606.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
987
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.9 g
Zsír
-
Összesen 355.7 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 164 g
-
Koleszterin 626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9638.3 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 3342 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 1103 mg
-
Foszfor 3049 mg
-
Nátrium 1877 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.9 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 263.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 628 micro
-
Kolin: 495 mg
-
Retinol - A vitamin: 688 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
5925
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
405
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
33 dkg finomliszt
-
3 dkg porcukor
-
6 dkg sertészsír
-
15 g friss élesztő
-
1 db tojássárgája
Töltelék
-
20 dkg mák
-
20 dkg dió
-
1 dl víz
-
12 dkg cukor
-
3 dkg kekszmorzsa
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek méz
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
Tészta
- A lisztben elvegyítjük a sót a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. A tejben elkeverjük az élesztőt, a tojássárgáját és a lisztes keverékhez öntjük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk és fóliába csomagolva hűtőben legalább 60 percig pihentetjük.
- Mindkét tésztagombócot 35 * 22 cm - es nagyságúra nyújtjuk, elkenjük rajtuk a kihűlt töltelékeket, majd a tészta egyik hosszabbik szélét visszahajtjuk a töltelékre, egy folpackot terítünk rá és még így átsodorjuk, ezután feltekerjük.
- A két rudat hosszában kettévágjuk, egy fél mákos és egy fél diós részt egymás felé fordítunk, nyitottabb csigaalakra hajtjuk és egy sütőpapírral bélelt 22 cm - es kapcsos forma közepére helyezzük.
- A másik résszel is így járunk el, majd a rudat beillesztjük a másik rúd tészta közé.
- A koszorút lekenjük tojássárgájával és hideg helyre tesszük száradni, ezután lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk jégcukorral és meleg helyen kb 60 percig kelesztjük. 200 °C - ra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Töltelék
- A töltelékhez a mákhoz keverjük a fele kekszmorzsát, a fele citromhéjat, a dióhoz a megmaradt kekszmorzsát és a citromhéjat. A vizet felfőzzük a mézzel és a cukrokkal, majd fele - fele arányban leforrázzuk vele a mákot és a diót. Mindkét részhez 1 - 2 ek lekvárt keverünk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x8
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 7
- Feltöltés dátuma: 2024. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
Judit69
189 recept