r
Nosalty Logó

Baklavacroissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Baklavacroissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A baklavacroissant-hoz

Összesen 601 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A baklavacroissant-hoz

Összesen 3602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A baklavacroissant-hoz

Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 601 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    247.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2877.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    498 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 3602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A baklavacroissant-hoz

Elkészítés

A baklavacroissant-hoz

  1. A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük 50 gramm cukorral és a durvára darált/aprított magvakkal. A croissant-okat elfelezzük, egy tepsire rendezzük a vágott felükkel felfelé, és mindegyiket megkenjük nagyjából másfél evőkanál diós keverékkel.
  2. 200 fokos sütőbe tesszük őket, ahol nagyjából 10-15 perc alatt aranybarnára és ropogósra sülnek. Közben a vízből, maradék cukorból, mézből szirupot főzünk, majd a tűzről levéve hozzáfacsarjuk a citromlevet. A sütőből kivett, még forró croissant-okat meglocsoljuk a sziruppal.
  3. A tálaláshoz krémmé keverjük a mascarponét a tejszínnel, a gránátalmát megtisztítjuk, és ezekkel díszítve kínáljuk a baklavacroissant-okat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1003
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 17.

Receptkategóriák

Baklavacroissant
Lakos Benedek 264 recept

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két félbevágott croissant.

Hozzávalók

A baklavacroissant-hoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek