r
Nosalty Logó

Bejgli kalóriaszegényen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Bejgli kalóriaszegényen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1065 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6384 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 398 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1065 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    433.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9096.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    3428 mg
  • Vas
    431 mg
  • Magnézium
    1130 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 6384 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben, a tört édesítővel. A liszketet a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáütjük a tojásokat, a sót is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk, sima tésztát kell kapnunk.
  3. A tésztát elosztjuk 4 db-ra, lehetőleg egyforma méretűre.
  4. Kinyújtjuk enyhén lisztezet deszkán, megkenjük 2 mákos és 2 diós töltelékkel, feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe helyezzük.
  5. Válasszuk szét a tojást. Először tojássárgájával kenjük meg, meleg helyen pihentetjük, amíg a tojássárgája meg nem szárad a tetején.
  6. Utána tojásfehérjével kenjük meg, majd hideg helyen száradásig pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben 190 °C-on világosbarnára sütjük. Szeleteljük, és fogyasztjuk. Jó étvágyat!!

töltelék

  1. Külön a mákosat, külön a diósat készítsük el.
  2. A nyírfacukor ízlés szerint menjen a tejbe, amit felforralunk.
  3. Ezzel öntsük le a tölteléket, ami morzsalékos legyen inkább. Alapos keverés.
  4. Én mazsolát is áztattam a tejbe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3596
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 11.

Ajánló

Én tablettás édesítőszert, folyékonyat, nyírfacukrot és eritrit-et tartok idehaza. Ezeket szoktam váltogatva használni. A töltelék ne legyen túl híg, inkább morzsalékos!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szépen, lassan mindenki karácsonyra hangolódik, fényekben pompáznak az utcák,és az otthonunk is egyre inkább ünnepi díszekbe öltözik. A konyhában is több időt töltünk. Nem árt azonban vigyázni, az ünnepek alatt nőhetnek a nem kívánt centik és kilók........ :-)))

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek