r
Nosalty Logó

Bejgli Inom konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Bejgli Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Összesen 1356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Összesen 16268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Összesen 412 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    317.6 g

Zsír

  • Összesen
    988.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    283 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    510 g
  • Koleszterin
    1228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20847.2 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    8656 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    2833 mg
  • Foszfor
    7955 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    58 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1628.6 g
  • Cukor
    656 mg
  • Élelmi rost
    167 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4560 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1726 micro
  • Kolin:
    1374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4292 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3181 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 16268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 412 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt pici cukorral, egy csipet sóval a tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáöntjük az élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan kidolgozzuk.
  3. Langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket. A diót elkeverjük a tejjel, a cukorral és megfőzzük. Vigyázzunk rá, sűrűn kavargassuk, mert könnyen odakap.
  5. A mákot szintén elkeverjük a tejjel és a cukorral, megfőzzük, majd belekeverjük a citromhéjat, a vaníliátés a mazsolát.
  6. A tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megtöltjük a töltelékekkel. A diós masszát megszórjuk a nagyon apró kockára vágott birsalmasajttal és utána tekerjük fel. 4 diós és 4 mákos tekercsünk lesz.
  7. A rudak tetejét megkenjük tojássárgával, 1 órára hideg helyre tesszük, akár hűtőbe is mehet.
  8. Ha letelt az egy óra, megkenjük tojásfehérjével és kis időre visszatesszük a hidegre.
  9. Előmelegített, forró és lehetőleg gőzös sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22098
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a bejglit, és az idén kipróbáltam hozzá a birsalmasajtot. Nem sikerült elrontani!

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek