r
Nosalty Logó

Karácsonyi bejgli

Travelling Kitchen
Karácsonyi bejgli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta (4 rúd)

Gesztenyés töltelék (2 rúd)

Meggyes-mákos töltelék (2 rúd)

Megkenés

935
Kalória
15.8g
Fehérje
122.7g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
33.5g
Víz
151.4g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
49.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (4 rúd)

Gesztenyés töltelék (2 rúd)

Meggyes-mákos töltelék (2 rúd)

Megkenés

Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (4 rúd)

Gesztenyés töltelék (2 rúd)

Meggyes-mákos töltelék (2 rúd)

Megkenés

Összesen 7471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (4 rúd)

Gesztenyés töltelék (2 rúd)

Meggyes-mákos töltelék (2 rúd)

Megkenés

Összesen 335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7647.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    3398 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    981.8 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    268.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 7471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

Tészta (4 rúd)

  1. Egy tálba morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot és a sót. Egy másik edénybe keverjük össze a tejet, élesztőt és a tojássárgáját.
  2. A liszthez öntsük az élesztős tejet, majd szépen dolgozzuk egyneművé. 4 gombócot formázunk belőle, majd letakarva egy órára tegyük a hűtőbe. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  3. Ha a töltelékek elkészültek, kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből. A gombócokból téglalapokat nyújtunk (kb. 3-4 mm). Erre helyezzük a tölteléket. A tészta két rövidebbik oldalát hajtsuk fel a töltelékre, s kissé nyomkodjuk rá. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit egyenletesen.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól 5 cm-re tesszük a rudakat. Szurkáljuk meg villával. Kenjük meg vékonyan tojássárgájával, majd hagyjuk megszáradni.
  5. Száradás után kenjük meg a tojásfehérjével is szép vékonyan.
  6. Ha megszáradtak a bejglik, 180 fokos előmelegített sütőben (kb. 20-25 perc) alatt készre sütjük.

Gesztenyés töltelék (2 rúd)

  1. A gesztenyemasszát kiengedjük szobahőmérsékleten. Minden hozzávalót egy tálban kikeverünk krémesre.

Meggyes-mákos töltelék (2 rúd)

  1. Tejet felforraljuk. Egy tálba öntjük az összes hozzávalóval együtt. Jól elkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Karácsonyi bejgli, amit sose értettem, hogy miért csak karácsonykor lehet sütni...

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek