r
Nosalty Logó

Bejgli 8. - omlós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Molnár Erika
Bejgli 8. - omlós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Összesen 1321 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Összesen 10561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Összesen 391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1321 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.3 g

Zsír

  • Összesen
    599.6 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    252 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12802.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    5148 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1760 mg
  • Foszfor
    5085 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1178.2 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1347 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1079 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 10561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A 4 rúd tésztához

  1. A hűtőből kivett, hideg tejföl felét kivesszük a pohárból, és félretesszük. Ami benne maradt, abba belekeverünkegy púpozott teáskanál porcukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd alaposan elverjük benne.
  2. A két fajta lisztet egy tálban összekeverjük a maradék porcukorral, a csipetnyi sóval, majd alaposan elmorzsoljuk benne a vajat és a sertészsírt. Ezek után hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejföllel elkevert élesztőt, illetve azt is, amit korábban kivettünk a pohárból. Elkezdjük összegyúrni - nekem összeállt tőle a tészta -, ha esetleg valakinek nem, akkor kevés tejfölt még adjon hozzá, amíg nem kap, egy könnyen gyúrhatót, nyújthatót.
  3. Az így meggyúrt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, folpack-ba csomagoljuk, és minimum 4órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, illetve az élesztőnek legyen ideje kifejteni a hatását.
  4. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a töltelékeket. A darált diót a 20 dkg kristálycukorral és a 8 dkg mazsival egy tálba öntjük. Ráreszeljük az egyik citrom héját, majd leöntjük a forró vízzel, és jól átkeverjük. Folpack-fóliával letakarjuk, és félretesszük.
  5. A darált mákot is egy tálba öntjük, hozzámérjük a 20 dkg kristálycukrot, beledobjuk a mazsit, és belereszeljük a másik citrom héját, majd jöhet hozzá a forró víz. Folpack-fóliával ezt is letakarjuk, és félretesszük.
  6. Ahűtőszekrényben sziesztázó tésztagombócokategyenként vesszük elő -különben a felhasznált tészták hatalmasra kelnének -és kb. 22x27 cm-es téglalappá nyújtjuk őket. Nem kell alálisztezni, mert a tészta egyáltalán nem ragad …
  7. A diós/mákostölteléketmegfelezzük, az egyik felét két folpack között egy picivel kisebbre nyújtjuk, mint a tésztalap. Ráborítjuk az előzőleg kinyújtott tésztára. A két szélét 1,5 cm szélességben behajtjuk, majd jó szorosan föltekerjük. Egy „gáz tepsibe”sütőpapírt vágunk, hogy a szélei túlérjenek a tepsin, és belefektetjük az elkészült bejglit. Hideg, de száraz helyre tesszük addig, amíg a másik 3 rudat is egyenként elkészítjük -különben erőteljes kelésnek indulna az élesztőtől...
  8. Amikor mind a 4 rúd a tepsiben van,mindegyiket alaposan átkenjük a fölvert tojással,és tovább pihentetjük hideg helyen őket mindaddig, amíg a tojásréteg teljesen rászárad. Ezután még egyszer átkenjük a tojással a rudakat, és egészen addig hagyjuk fázni őket, ameddig a tojásréteg megrepedezik – ettől lesz szép „márványos” a tetejük.
  9. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 10 perc, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és még 20-25 percig sütjük.
  10. A tepsiben hagyjuk a megsült rudakat másnapig, ekkor egyenként folpack-fóliába csomagaljuk őket, és hűvös helyen akár 2-3 hétig is elállnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x45x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 70413
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Ajánló

A húsvéti nyuszi tojásai vagy a szenteste elfogyasztott vacsora után ...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bejgli 8. - omlós
Molnár Erika 10 recept

Gyermekkorom Karácsonyainak és Húsvétjainak elengedhetetlen süteménye volt, amit a mai napig nagyon szeretek ... Ma már a dióval töltött ízvilága áll hozzám közelebb, és ha megkívánom, az év bármely szakában megsütöm ...

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lehet!:-) Köszönet a receptért!!

Molnár Erika

Szia Kedves DoDi :)! Nagyon örülök, amiért ízlik

Törölt felhasználó

Megsütöttem a hétvégén nagy sikere volt. Köszi a receptet.

Molnár Erika

Kedves Tünde, szívb?l örülök a sikerednek :)! Nagyon szívesen! Békés, szeretetben és beigliben gazdag ünnepeket kívánok :)! üdv. Molnár Erika

bumi

Szia ez nagyon szép süti, és szeretném megsütni, de most 60 dkg liszt kell vagy 80 hozzá? vagy 60 dkg +2 púpos és úgy jön ki a 80 dkg? Vagy az most hogy van? :-D nem szeretném elrontani....Csak sose mertem még Bejglit sütni...eddig :-) .Válaszodat köszönöm .

Molnár Erika

Kedves Bumi, köszönöm szépen az elismer? szavakat :) ... 60 dkg BL 55 és 2 púpozott ev?kanál BL 80 liszt. Nekem sem sikerült éveken keresztül jó beiglit sütnöm, ezért folyamatosan kísérleteztem ... Hol a töltelék volt túl lágy, hol az ízével volt gond, hol a tészta nem sikerült ... Aztán tavaly karácsony el?tt pár héttel, a villamoson hallottam egy id?s nénit?l, hogy nagyon jót tesz egy kevés BL 80-as kenyérliszt a tésztának, mert ez összefogja - gondoltam kipróbálom - és ez lett bel?le. A jó töltelékhez, szükséges tippet Limrától hallottam egy m?sorban és így állt össze a tavalyi beiglim ... Ami nagyon fontos a sütéshez egy jó recepten kív?l, az türelem és a rutin, ezért azt tanácsolom, hogy kezd el :)! Figyelj rá oda, hogy mit, hogyan csinálsz, hiszen legközelebb így fogsz tudni tanulságot levonni az el?z?ekb?l ... Szívb?l kívánom, hogy siker koronázza a munkádat, ezért kérlek, írd meg hogyan sikerült. Sok sikert :)! Békés, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok :)! üdv. Erika

Katalin

Kedves Erika! A te beiglidet néztem ki az idei ünnepi asztalra! Ezért szeretném megkérdezni, ha nincs BL 80-as lisztem, akkor hagyjam inkább a finomat, vagy tegyek bele 2 kanál réteslisztet? Elajándékoztam a kenyérlisztemet pont a múltkor, mert most nálunk a rozskenyér a favorit! Válaszodat el?re is köszönöm!

Molnár Erika

Kedves Katalin65! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az én receptem alapján készült beigli kerül karácsonykor a család asztalára ... Nem tennék bele réteslisztet, mert azt nem próbáltam és mert a rétesliszt a kevert tészták (piskóta, stb.) elkészítéséhez jó inkább, mivel ett?l a lisztt?l lesz könny?, leveleg?s a tészta - ezt még a nagyimtól tanultam. Ha nincs lehet?séged BL 80-ast hsználni, akkor inkább maradj teljes egészében a BL 55-nél. Én csak azért tettem BL 80-ast bele tavaly, mert egy id?s nénit?l hallottam a villamoson, hogy ez a lsizt típus, kicsit összefogja a tésztát, ett?l másképp kezelhet? ... Ezért kipróbáltam, és bevált! Sok év k?zdelem után, végre nem repedtek ki a beiglik. Épp ma gondolkodtam rajta, hogy az idén 3 ev?kanállal teszek bele. Ha nem teher számodra, kérlek írd meg hogy sikerült! Békés, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok sok szeretettel :)! üdvözlettel: Erika

Katalin

Köszönöm szépen Erika a válaszodat! Akkor kénytelen leszek venni kenyérlisztet :-) Mivel én a tökéletességre törekszem! És már alig várom, hogy ehessek bel?le! Mindenképpen megírom, hogy sikerült! Boldog Karácsonyt!!! Üdvözlettel! Katalin

Katalin

Kedves Erika! Megcsináltam ma a beiglidet, most sül éppen a diós. Sajnos az egyik rúd eléggé megrepedt, a másik csak feléig :( Kicsit szomorú vagyok, mert annyira figyeltem mindenre, még kenyérlisztet is kértem. Hááát, így jártam. Hogy ízre milyen, még nem tudom. Pedig a tészta tényleg nagyon jól formázható volt.....mindegy, így is elfogy. :-) Boldog Karácsonyt!!!! Üdvözlettel! Kati

Rodfan

Köszönöm szépen ezt a szuper receptet!! Nem sok reményt f?ztem hozzá, hogy sikerül, de isteni lett, az egész családnak nagyon ízlett. Holnap sütöm az újabb adagot, mert pár nap alatt szinte teljesen elfogyott!!!

Molnár Erika

Kedves Rodfan :), nagyon szívesen :)! Szívb?l örülök, amiért sikerült a receptem alapján a beiglid és hogy ízlik a családodnak! Békés, boldog, szeretetben gazdag Ünnepeket kívánok sok szeretettel! üdvözlettel: Erika

Törölt felhasználó

köszönöm nagyon jól sikerült csak a töltelékem sok lett ,és így meg repedt de nem nagyon csak egy kicsit!!! köszzziii

Törölt felhasználó

És igen,életem els? bejglije tökéletes lett! Köszönöm ezt a fantasztikus receptet :) ! Nem repedtek szét!Sütés el?tt megszurkáltam ?ket!

Molnár Erika

Kedves Dallos79, szívb?l gratulálok a sikeredhez :)! üdv.Erika

Katalin

Kedves Erika! Nem hagyott nyugodni a tény, hogy karácsonykor nem sikerült a beigli. Most itt volt az újabb alkalom hogy megsüssem. s láss csodát, sikerült! Nem repedt meg, talán az egyik egy picikét, de arról tudomást sem veszek :) Tegnap este ledagasztottam a tésztát, és beraktam a h?t?be, hogy ne kelljen annyit várnom rá ma. Reggel az volt az els? hogy megnézzem mi lett vele, de szuper volt, nem kelt meg, így remekül lehetett vele dolgozni. Úgy hogy köszönöm, sikerült!!!!! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!!!!!

Molnár Erika

Kedves Katalin, Veled örülök a sikerednek :)! Kellemes Húsvéti Ünnepket kívánok Neked is :)! Üdvözlettel: Erika

Törölt felhasználó

A te recepted volt a legszimpatikusabb, meg persze a hozzászólások is meggy?ztek...nem csalódtam, nagyon finom lett!! Könny? volt elkészíteni, gyönyör? és jól formázható a tészta. Én annyira nem szeretem a sok tölteléket, (igen tudom, ezzel egyedül vagyok széles e világon...) ezért megfeleztem az adagját és isteni lett így, nagyon finom, puha és mégis omlós a tésztája!! Na meg az íze... Köszönöm!!! :)

Molnár Erika

Kedves Shummi! Nagyon köszönöm, hogy már a receptem alapján elnyertem a bizalmad és amiért siker koronázta a sütésed. Én is nagyon szeretem a tésztáját és azt is benne, hogy akár 2-3 hét alatt sem szárad ki. Békés, boldog és Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok sok szerettel és üdvözlettel: Erika

faboszi

Szia Erika! Ma megsütöttem a recepted alapján a beigliket. Nem tudtam eldönteni, hogy a töltelékbe 3-3 dl víz kell, vagy összesen 3 dl, így aztán a diós túl folyós lett, a mákos meg száraz. ( A dióhoz raktam egy kis grízt.) A tészta csodás, nagyon jól kezelhet?! Azt még nem tudom, hogy milyen lett az íze, de egy biztos: én még olyan sütit nem tudtam csinálni, ami 2-3 hétig elállt volna!! Ez se fog! Örülök, ha két napig kitart, hiába csináltam 7 rúd beiglit. Az én családom nagyon szereti, az sem baj, hogy a mákos bizony csúnyán felrepedt. ?ket az sem zavarná, ha kanállal kéne kienni a tepsib?l :-) Köszi a receptet. Áldott ünnepeket kívánok Neked és családodnak.

faboszi

Egek! Még az íze is finom! El fog fogyni még ma........

Katalin

Szia Erika! Már írtam neked hogy megsütöttem a beiglidet és sajnos kirepedt, de finom volt! Hát azóta is rendszeresen sütöm csak a te beiglidet, ami azóta is kireped, pedig már változtattam a tölteléken is, de hiába! Azt gondolom, lehet túl vékonyra nyújtom a tésztát???? Nem tudom! De már nem is érdekel a dolog, mert ez a tészta annyira finom, hogy nem bosszankodom emiatt :) . Ezt le kellett írnom, mert ma is sütöttem, és ma sem lett tökéletes. De már alig van bel?le! :) Köszi a receptet!

Hozzávalók

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.