Bejgli 8. - omlós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Molnár Erika

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 4 rúd tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
18 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
7g tojás9 kcal
A töltelékhez
Összesen
1321
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 4 rúd tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
40g kenyérliszt bl80144 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g mangalica zsír1082 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
10561
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 4 rúd tésztához
-
22.3g finomliszt81 kcal
-
1.5g kenyérliszt bl805 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g mangalica zsír40 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
2g tojás3 kcal
A töltelékhez
Összesen
391
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 74.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1600.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
1321
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.3 g
Zsír
-
Összesen 599.6 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 252 g
-
Koleszterin 1306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12802.8 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 5148 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 1760 mg
-
Foszfor 5085 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 35 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1178.2 g
-
Cukor 550 mg
-
Élelmi rost 107 mg
VÍZ
-
Összesen 677.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1347 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 293 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1079 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 1317 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1076 micro
Összesen
10561
Kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
391
Kcal
Hozzávalók
A 4 rúd tésztához
-
2 púpozott ek kenyérliszt bl80
-
12 dkg vaj
-
12 dkg mangalica zsír
-
3 ek porcukor
-
1 csipet só
-
3 dkg élesztő
-
3 db tojássárgája
A töltelékhez
-
16 dkg mazsola
Elkészítés
A 4 rúd tésztához
- A hűtőből kivett, hideg tejföl felét kivesszük a pohárból, és félretesszük. Ami benne maradt, abba belekeverünkegy púpozott teáskanál porcukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd alaposan elverjük benne.
- A két fajta lisztet egy tálban összekeverjük a maradék porcukorral, a csipetnyi sóval, majd alaposan elmorzsoljuk benne a vajat és a sertészsírt. Ezek után hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejföllel elkevert élesztőt, illetve azt is, amit korábban kivettünk a pohárból. Elkezdjük összegyúrni - nekem összeállt tőle a tészta -, ha esetleg valakinek nem, akkor kevés tejfölt még adjon hozzá, amíg nem kap, egy könnyen gyúrhatót, nyújthatót.
- Az így meggyúrt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, folpack-ba csomagoljuk, és minimum 4órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, illetve az élesztőnek legyen ideje kifejteni a hatását.
- Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a töltelékeket. A darált diót a 20 dkg kristálycukorral és a 8 dkg mazsival egy tálba öntjük. Ráreszeljük az egyik citrom héját, majd leöntjük a forró vízzel, és jól átkeverjük. Folpack-fóliával letakarjuk, és félretesszük.
- A darált mákot is egy tálba öntjük, hozzámérjük a 20 dkg kristálycukrot, beledobjuk a mazsit, és belereszeljük a másik citrom héját, majd jöhet hozzá a forró víz. Folpack-fóliával ezt is letakarjuk, és félretesszük.
- Ahűtőszekrényben sziesztázó tésztagombócokategyenként vesszük elő -különben a felhasznált tészták hatalmasra kelnének -és kb. 22x27 cm-es téglalappá nyújtjuk őket. Nem kell alálisztezni, mert a tészta egyáltalán nem ragad …
- A diós/mákostölteléketmegfelezzük, az egyik felét két folpack között egy picivel kisebbre nyújtjuk, mint a tésztalap. Ráborítjuk az előzőleg kinyújtott tésztára. A két szélét 1,5 cm szélességben behajtjuk, majd jó szorosan föltekerjük. Egy „gáz tepsibe”sütőpapírt vágunk, hogy a szélei túlérjenek a tepsin, és belefektetjük az elkészült bejglit. Hideg, de száraz helyre tesszük addig, amíg a másik 3 rudat is egyenként elkészítjük -különben erőteljes kelésnek indulna az élesztőtől...
- Amikor mind a 4 rúd a tepsiben van,mindegyiket alaposan átkenjük a fölvert tojással,és tovább pihentetjük hideg helyen őket mindaddig, amíg a tojásréteg teljesen rászárad. Ezután még egyszer átkenjük a tojással a rudakat, és egészen addig hagyjuk fázni őket, ameddig a tojásréteg megrepedezik – ettől lesz szép „márványos” a tetejük.
- 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 10 perc, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és még 20-25 percig sütjük.
- A tepsiben hagyjuk a megsült rudakat másnapig, ekkor egyenként folpack-fóliába csomagaljuk őket, és hűvös helyen akár 2-3 hétig is elállnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x45x5
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 277
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 70413
- Feltöltés dátuma: 2011. május 13.
Ajánló
A húsvéti nyuszi tojásai vagy a szenteste elfogyasztott vacsora után ...
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Molnár Erika
10 recept
Gyermekkorom Karácsonyainak és Húsvétjainak elengedhetetlen süteménye volt, amit a mai napig nagyon szeretek ... Ma már a dióval töltött ízvilága áll hozzám közelebb, és ha megkívánom, az év bármely szakában megsütöm ...
Hozzászólások (12)
Nagyon finom lehet!:-) Köszönet a receptért!!
Szia Kedves DoDi :)! Nagyon örülök, amiért ízlik
Megsütöttem a hétvégén nagy sikere volt. Köszi a receptet.
Kedves Tünde, szívb?l örülök a sikerednek :)! Nagyon szívesen! Békés, szeretetben és beigliben gazdag ünnepeket kívánok :)! üdv. Molnár Erika
Szia ez nagyon szép süti, és szeretném megsütni, de most 60 dkg liszt kell vagy 80 hozzá? vagy 60 dkg +2 púpos és úgy jön ki a 80 dkg? Vagy az most hogy van? :-D nem szeretném elrontani....Csak sose mertem még Bejglit sütni...eddig :-) .Válaszodat köszönöm .
Kedves Bumi, köszönöm szépen az elismer? szavakat :) ... 60 dkg BL 55 és 2 púpozott ev?kanál BL 80 liszt. Nekem sem sikerült éveken keresztül jó beiglit sütnöm, ezért folyamatosan kísérleteztem ... Hol a töltelék volt túl lágy, hol az ízével volt gond, hol a tészta nem sikerült ... Aztán tavaly karácsony el?tt pár héttel, a villamoson hallottam egy id?s nénit?l, hogy nagyon jót tesz egy kevés BL 80-as kenyérliszt a tésztának, mert ez összefogja - gondoltam kipróbálom - és ez lett bel?le. A jó töltelékhez, szükséges tippet Limrától hallottam egy m?sorban és így állt össze a tavalyi beiglim ... Ami nagyon fontos a sütéshez egy jó recepten kív?l, az türelem és a rutin, ezért azt tanácsolom, hogy kezd el :)! Figyelj rá oda, hogy mit, hogyan csinálsz, hiszen legközelebb így fogsz tudni tanulságot levonni az el?z?ekb?l ... Szívb?l kívánom, hogy siker koronázza a munkádat, ezért kérlek, írd meg hogyan sikerült. Sok sikert :)! Békés, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok :)! üdv. Erika
Kedves Erika! A te beiglidet néztem ki az idei ünnepi asztalra! Ezért szeretném megkérdezni, ha nincs BL 80-as lisztem, akkor hagyjam inkább a finomat, vagy tegyek bele 2 kanál réteslisztet? Elajándékoztam a kenyérlisztemet pont a múltkor, mert most nálunk a rozskenyér a favorit! Válaszodat el?re is köszönöm!
Kedves Katalin65! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az én receptem alapján készült beigli kerül karácsonykor a család asztalára ... Nem tennék bele réteslisztet, mert azt nem próbáltam és mert a rétesliszt a kevert tészták (piskóta, stb.) elkészítéséhez jó inkább, mivel ett?l a lisztt?l lesz könny?, leveleg?s a tészta - ezt még a nagyimtól tanultam. Ha nincs lehet?séged BL 80-ast hsználni, akkor inkább maradj teljes egészében a BL 55-nél. Én csak azért tettem BL 80-ast bele tavaly, mert egy id?s nénit?l hallottam a villamoson, hogy ez a lsizt típus, kicsit összefogja a tésztát, ett?l másképp kezelhet? ... Ezért kipróbáltam, és bevált! Sok év k?zdelem után, végre nem repedtek ki a beiglik. Épp ma gondolkodtam rajta, hogy az idén 3 ev?kanállal teszek bele. Ha nem teher számodra, kérlek írd meg hogy sikerült! Békés, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok sok szeretettel :)! üdvözlettel: Erika
Köszönöm szépen Erika a válaszodat! Akkor kénytelen leszek venni kenyérlisztet :-) Mivel én a tökéletességre törekszem! És már alig várom, hogy ehessek bel?le! Mindenképpen megírom, hogy sikerült! Boldog Karácsonyt!!! Üdvözlettel! Katalin
Kedves Erika! Megcsináltam ma a beiglidet, most sül éppen a diós. Sajnos az egyik rúd eléggé megrepedt, a másik csak feléig :( Kicsit szomorú vagyok, mert annyira figyeltem mindenre, még kenyérlisztet is kértem. Hááát, így jártam. Hogy ízre milyen, még nem tudom. Pedig a tészta tényleg nagyon jól formázható volt.....mindegy, így is elfogy. :-) Boldog Karácsonyt!!!! Üdvözlettel! Kati
Köszönöm szépen ezt a szuper receptet!! Nem sok reményt f?ztem hozzá, hogy sikerül, de isteni lett, az egész családnak nagyon ízlett. Holnap sütöm az újabb adagot, mert pár nap alatt szinte teljesen elfogyott!!!
Kedves Rodfan :), nagyon szívesen :)! Szívb?l örülök, amiért sikerült a receptem alapján a beiglid és hogy ízlik a családodnak! Békés, boldog, szeretetben gazdag Ünnepeket kívánok sok szeretettel! üdvözlettel: Erika
köszönöm nagyon jól sikerült csak a töltelékem sok lett ,és így meg repedt de nem nagyon csak egy kicsit!!! köszzziii
És igen,életem els? bejglije tökéletes lett! Köszönöm ezt a fantasztikus receptet :) ! Nem repedtek szét!Sütés el?tt megszurkáltam ?ket!
Kedves Dallos79, szívb?l gratulálok a sikeredhez :)! üdv.Erika
Kedves Erika! Nem hagyott nyugodni a tény, hogy karácsonykor nem sikerült a beigli. Most itt volt az újabb alkalom hogy megsüssem. s láss csodát, sikerült! Nem repedt meg, talán az egyik egy picikét, de arról tudomást sem veszek :) Tegnap este ledagasztottam a tésztát, és beraktam a h?t?be, hogy ne kelljen annyit várnom rá ma. Reggel az volt az els? hogy megnézzem mi lett vele, de szuper volt, nem kelt meg, így remekül lehetett vele dolgozni. Úgy hogy köszönöm, sikerült!!!!! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!!!!!
Kedves Katalin, Veled örülök a sikerednek :)! Kellemes Húsvéti Ünnepket kívánok Neked is :)! Üdvözlettel: Erika
A te recepted volt a legszimpatikusabb, meg persze a hozzászólások is meggy?ztek...nem csalódtam, nagyon finom lett!! Könny? volt elkészíteni, gyönyör? és jól formázható a tészta. Én annyira nem szeretem a sok tölteléket, (igen tudom, ezzel egyedül vagyok széles e világon...) ezért megfeleztem az adagját és isteni lett így, nagyon finom, puha és mégis omlós a tésztája!! Na meg az íze... Köszönöm!!! :)
Kedves Shummi! Nagyon köszönöm, hogy már a receptem alapján elnyertem a bizalmad és amiért siker koronázta a sütésed. Én is nagyon szeretem a tésztáját és azt is benne, hogy akár 2-3 hét alatt sem szárad ki. Békés, boldog és Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok sok szerettel és üdvözlettel: Erika
Szia Erika! Ma megsütöttem a recepted alapján a beigliket. Nem tudtam eldönteni, hogy a töltelékbe 3-3 dl víz kell, vagy összesen 3 dl, így aztán a diós túl folyós lett, a mákos meg száraz. ( A dióhoz raktam egy kis grízt.) A tészta csodás, nagyon jól kezelhet?! Azt még nem tudom, hogy milyen lett az íze, de egy biztos: én még olyan sütit nem tudtam csinálni, ami 2-3 hétig elállt volna!! Ez se fog! Örülök, ha két napig kitart, hiába csináltam 7 rúd beiglit. Az én családom nagyon szereti, az sem baj, hogy a mákos bizony csúnyán felrepedt. ?ket az sem zavarná, ha kanállal kéne kienni a tepsib?l :-) Köszi a receptet. Áldott ünnepeket kívánok Neked és családodnak.
Egek! Még az íze is finom! El fog fogyni még ma........
Szia Erika! Már írtam neked hogy megsütöttem a beiglidet és sajnos kirepedt, de finom volt! Hát azóta is rendszeresen sütöm csak a te beiglidet, ami azóta is kireped, pedig már változtattam a tölteléken is, de hiába! Azt gondolom, lehet túl vékonyra nyújtom a tésztát???? Nem tudom! De már nem is érdekel a dolog, mert ez a tészta annyira finom, hogy nem bosszankodom emiatt :) . Ezt le kellett írnom, mert ma is sütöttem, és ma sem lett tökéletes. De már alig van bel?le! :) Köszi a receptet!