r
Nosalty Logó

Bejgli 1.

Petra
Bejgli 1.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

829
Kalória
17.9g
Fehérje
89.4g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
31.1g
Víz
104.8g
Koleszterin
8.4g
Rost
46.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 4975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2882 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tésztánk, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  3. Letakarva, langyos helyen két órán át kelesztjük a tésztát.
  4. Közben elkészítjük a kétfajta tölteléket: a tejet felforraljuk, majd lehúzva a tűzről belekeverjük egyikbe a mákot, a másikba a diót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, illetve a mazsolát. Hűlni hagyjuk.
  5. A kelesztési idő leteltével a tésztát két cipóra osztjuk.
  6. Mindegyiket kb. fél centisre és téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Egyikre rákenjük a diós, a másikra a mákos tölteléket úgy, hogy a szélein 2 cm-es sávot üresen hagyunk.
  8. Összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre emeljük a csavarás végével lefelé. Megkenjük az egész tojással és langyos helyen 1 órát pihentetjük a bejgliket.
  9. Utána tojásfehérjével kenjük át a tetejüket és hideg helyre tesszük fél órára.
  10. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, légkeverésen.
  11. A forró sütőbe téve, kb. 25 perc alatt megsütjük a bejgliket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Nem múlhat el karácsony diós és mákos bejgli nélkül. A bejglikészítésben Horváth Ilona volt segítségemre.

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így nevelj kaprot a kertedben, hogy bő termésű legyen

A kapor az egyik legmegosztóbb fűszernövény: vannak, akik minden ételben el tudnak képzelni egy kevéskét belőle, míg az ellentábor már az illatát (szagát?) sem bírja elviselni. Ha úgy érzed, a te kertedben ott a helye, akkor olvass tovább, hogy a lehető legtöbb teremjen belőle!

Top Receptek