r
Nosalty Logó

Bejgli 1.

Petra
Bejgli 1.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

829
Kalória
17.9g
Fehérje
89.4g
Szénhidrát
46.8g
Zsír
31.1g
Víz
104.8g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
46.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 4975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2882 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tésztánk, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  3. Letakarva, langyos helyen két órán át kelesztjük a tésztát.
  4. Közben elkészítjük a kétfajta tölteléket: a tejet felforraljuk, majd lehúzva a tűzről belekeverjük egyikbe a mákot, a másikba a diót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, illetve a mazsolát. Hűlni hagyjuk.
  5. A kelesztési idő leteltével a tésztát két cipóra osztjuk.
  6. Mindegyiket kb. fél centisre és téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Egyikre rákenjük a diós, a másikra a mákos tölteléket úgy, hogy a szélein 2 cm-es sávot üresen hagyunk.
  8. Összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre emeljük a csavarás végével lefelé. Megkenjük az egész tojással és langyos helyen 1 órát pihentetjük a bejgliket.
  9. Utána tojásfehérjével kenjük át a tetejüket és hideg helyre tesszük fél órára.
  10. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, légkeverésen.
  11. A forró sütőbe téve, kb. 25 perc alatt megsütjük a bejgliket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p

Nem múlhat el karácsony diós és mákos bejgli nélkül. A bejglikészítésben Horváth Ilona volt segítségemre.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...