r
Nosalty Logó

Bejgli 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Bejgli 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 829 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 4975 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 339 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 829 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2882 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4975 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 339 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tésztánk, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  3. Letakarva, langyos helyen két órán át kelesztjük a tésztát.
  4. Közben elkészítjük a kétfajta tölteléket: a tejet felforraljuk, majd lehúzva a tűzről belekeverjük egyikbe a mákot, a másikba a diót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, illetve a mazsolát. Hűlni hagyjuk.
  5. A kelesztési idő leteltével a tésztát két cipóra osztjuk.
  6. Mindegyiket kb. fél centisre és téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Egyikre rákenjük a diós, a másikra a mákos tölteléket úgy, hogy a szélein 2 cm-es sávot üresen hagyunk.
  8. Összecsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlemezre emeljük a csavarás végével lefelé. Megkenjük az egész tojással és langyos helyen 1 órát pihentetjük a bejgliket.
  9. Utána tojásfehérjével kenjük át a tetejüket és hideg helyre tesszük fél órára.
  10. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, légkeverésen.
  11. A forró sütőbe téve, kb. 25 perc alatt megsütjük a bejgliket.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 136041
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem múlhat el karácsony diós és mákos bejgli nélkül. A bejglikészítésben Horváth Ilona volt segítségemre.

Hozzászólások (18)

Törölt felhasználó

NAGYON JO OTLET EZ A SOK FINOMSAG.KOSZONOM SZEPEN. BOLDOG UJ EVET KIVANOK.

Petra

Mi köszönjük az elismerést és boldog, ízekben, sok finomságban gazdag új évet kívánunk!

Törölt felhasználó

A mákos sajnos kiszakadt, de a diós nagyon jól sikerült, bár én dupla tésztát csináltam mert nálunk nagy keletje lesz a bejglinek :P Ráadásul, butítottam, gyümölcscukorra édesít?vel és zab tejjel készült >.<

Törölt felhasználó

Életem els? (els? 3!) bejglije! Egy mákos, egy diós és egy kakaós. Igaz, orvul kenyérsüt?re bíztam a munka nehezét dupla adag tésztával, de a végeredmény fantasztikus lett: mindhárom bejgli egyben maradt, a tésztája puha, omlós, a töltelék még a kakaósból sem folyt ki. Csupán egyetlen hibája van: a dupla adag tészta is kevés!:D Köszönöm a receptet. Boldog Karácsonyt minden No Salty-zónak!

Törölt felhasználó

Épp most sül a süt?ben, de az oldala szétrepedt. Szerencsére nem folyt ki a töltelék, tehát menthet?, de nagyon zavar. Nem kellene elégedetlennek lennem, hiszen életem els? bejglije, de akkor is. Mit?l van az, hogy szétreped? Ráadásul ilyennel még nem is találkoztam, hogy oldalt. Leginkább a teteje szokott repedni, nem? Figyeltem arra, hogy a feltekerés az alján legyen.

Törölt felhasználó

Az íze egyébként isteni finom lett, puha, omlós, pont el lett találva az ízesítés is. Nagyon köszönöm a receptet, soha más bejglit nem fogok sütni, csak ezt. Isteni!!!!!!!!!!!!!

Petra

Kokrak, A bejgli repedését sok minden okozhatja: túl lágy tészta, túl lágy töltelék, túl vékonyra nyújtott tészta, nem elég forró süt? stb. Legközelebb több sikert! Azért örülök, hogy ízre jó lett:-). Üdv Petra

Törölt felhasználó

Kedves Kukta-társak és Mesterszakácsok! Az miatt, hogy kireped a bejgli ne szomorkodjatok:). Én már legalább 40 éve sütök mákos és más töltelékes kalácsot, bejglit és még sem jöttem rá a titkára:(, de az vigasztal, hogy soha egyetlen morzsácska sem maradt meg bel?le. (Természetesen a családom mák-faló természetének köszönhet?en:)) Áldott, szép Adventet, karácsony illatú sütögetést kívánok szeretettel:)

zafirov

Kedves Petra! Ma adtam még egy esélyt a bejgli sütésemnek. Tudnod kell, hogy mult karácsonykor sajna 2 receptet is kipróbáltam és mind a kett? a kukában landolt, legnagyobb bánatomra. Ez elég furi volt, mert már nagyon sok sütit elkészítettem az itteni receptek alapján és szinte mindig sikerült, ezért voltam nagyon bánatos, hogy pont a bejgli nem. Hát ezért volt ez az uccsó esély, és láss csodát ez valami szuper finom lett. Ugyanis gondoltam, hogy kari el?tt teszek egy próbát és nagyon nem bántam meg, hogy a te receptedet választottam. A gond ott van, vagy lesz, hogy ebb?l legalább dupla adagot kell készítenem, mert a mostani 2 tekercsb?l már csak apró morzsácskák vannak. Nagyon, nagyon köszi ezt az egyszer? ám de nagyon nagyszer? receptet. Ja és annyit változtattam rajta, hogy én tk.tönköly lisztb?l készítettem, mivel én csak azt használok. Mégegyszer nagyon köszönöm és Békés Boldog Ünnepeket Kívánok neked és kedves családodnak.

Petra

Kedves Zafirov, Örömmel olvastam a sikerélményedet! Akkor nem marad más hátra, mint a duplázás, ez legyen a legnagyobb baj:-). Jó készül?dést és kellemes ünnepeket kívánok! Petra

zafirov

Kedves Petra! Elfelejtettelek megkérdezni, hogy nincs valami jó ötleted, ha gesztenyés és csokis bejglit csinálok, hogy készítsem el a tölteléket. Bocsi, hogy ezzel zavarlak, de sztem amit te leírsz az úgy is van. Ja és még azt szerettem volna tudni, hogy rontana e a tészta állagán ha tennék bele egy kicsivel több cukrot? Köszi

Petra

Az utóbbi kérdésedre válaszolva: én inkább a töltelék édességének fokozásával tenném édesebbé a bejglit, nem a tésztába tennék több cukrot. A gesztenyés bejglihez egy kis tejszínnel, és egy kis rummal hígítanám a gesztenyemasszát, a csokis bejglit pedig a kakaós csigánál használatos töltelékkel (vaj, porcukor, kakaópor) kenném meg. Remélem tudtam segíteni. Petra

zafirov

Köszönöm gyors válaszod, kipróbálom mindkett?t. Üdv: Zafirov

beaTrixy

Megcsináltam gesztenyével....nem néztem utána ezt a tölteléket hogyan is kell, mert mindig diós, meg mákosat csinálok. De írtad hogy tejszínnel higítanád, meg rummal.... 50 dkg masszához 2,5 de f?z?tejszínt, és kb 10 dgk darált kekszet, meg rumaromát tettem. HMMM nagyon finom, puha lett!!!!!!!!!!!!! Azt hiszem most ez lesz a sláger:-) Boldog Karácsonyt!

Petra

Örülök, hogy jól sikerült! Neked is boldog karácsonyt!

Battacukor

Kedves Petra! Évek óta ugyanazon recept alapján készítettem a bejglimet nagy sikerrel, mindig tökéletes volt, ízre, küllemre egyaránt. Idén gondoltam kipróbálok valami újat, és a Te receptedre esett a választásom, nagyon tetszett. Sajnos azt kell mondjam, megbántam hogy váltottam... mindent a leírás alapján csináltam, a bejglik mégis szétrepedtek, pedig nem tömtem túl ?ket és nem is nyújtottam túl vékonyra... sajnálom hogy nem írhatok pozitív véleményt s azt méginkább, hogy az ünnepi asztalra nem kerülhet idén tökéletes sütemény. Viszont az íze tényleg kifogástalan! Kellemes Karácsonyt!

Rudina

megcsináltam és sikerült nekem mindig szétrepedtek a bejglik. ez nagyon jól sikerült

TNNiki

Életem els? bejglijét készítettem a recepted alapján, és nagyon finom lett! :)) Köszi ;)

Törölt felhasználó

Kedves Petra, mit jelent a fel cs. szaritott eleszto? Milyen kiszerelesre gondolsz?

Petra

fél csomag/ tasak :-)

kreditke

Évek óta a Horváth Ilona féle recept szerint készítem a bejglit, az idén a viszont a férjem mondta, hogy legyen vékonyabbb a tésztája és több a tölteleék, úgyhogy kerestem itt az oldalon egy bejgli receptet a képek alapján, ami megfelel a kivánalmaknak. És megtaláltam EZT! Mint kiderült ez egy és ugyanaz a recept :-), de vékonyabb lett a tészta relatíve, mert így két kicsit csináltam, mindenki legnagyobb örömére! Amúgy nekem még szerencsére soha nem repedt meg!

Petra

Kedves Kreditke, Örülök, h jól sikerült. Ahogy a story részben is utalok rá, ez Horváth Ilona recept:-). Üdv Petra

kreditke

Igen, ez a vicces benne, hogy kiválasztottam itt is ugyanazt. :-) Nagyon jó recept, jó hogy megosztottad itt is!

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek