Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt sárgabarackos-diós bejgli

Aszalt sárgabarackos-diós bejgli
Aszalt sárgabarackos-diós bejgli
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én kedvencem a klasszikus diós bejgli, idén egy kis aszalt sárgabarackkal lett megspékelve. Természetesen bármilyen már töltelékkel isteni finom. Kísérletezzetek! :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval, jól kidolgozzuk, majd a tetejét lisztezzük, és konyharuhával letakarva hűvös helyen kb. 30 percig pihentetjük. Én hűtőbe szoktam rakni.
  3. Miután letelt a 30 perc, elővesszük a tésztát, és 3 vagy 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztákat kb. 3 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket, a széleket 1 cm szélesen ráhajtjuk, majd rúd alakúra feltekerjük. (Fontos, hogy a tészta súlyával megegyező mennyiségű töltelék terüljön a tésztára, így elkerülhető, hogy sülés közben szétrepedjen.)
  5. A megformázott rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (legalább 3 cm távolságot hagyva köztük), a tetejüket először tojássárgával kenjük le, majd miután teljesen megszáradt, lekenjük a tojásfehérjével is.
  6. Amikor a második réteg is megszáradt, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Ha, nagyon pirulna a teteje, csökkentsük a hőmérsékletet, és fedjük le alufóliával, így süssük tovább.)

Töltelék

  1. A cukrot és a mézet felöntjük a vízzel, és felforraljuk.
  2. A többi nyersanyagot egy tálban összekeverjük, és leforrázzuk a cukorsziruppal.
  3. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, és ha szükséges ízesítjük.
  4. Megvárjuk, míg kihűl.

Kenéshez

  1. Külön-külön felverjük a tojássárgáját és a fehérjét is.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szepucs_ka

Mióta szakács: 2014.05.08.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós bejgli aszalt sárgabarackkal, barackos diós bejgli, diós kalács aszalt barackkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1527
friss élesztő 15 g
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 60 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 60 g
1 csipet
tojássárgája 2 db
cukor 30 dkg
méz 80 g
víz 1 dl
dió 40 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
aszalt sárgabarack 20 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db