Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos risotto grillezett lazaccal és garnélával

Bazsalikomos risotto grillezett lazaccal és garnélával
Bazsalikomos risotto grillezett lazaccal és garnélával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk risotto őrület van, és mivel közeledik a nyár, gondoltam, megosztok veletek egy "üdítő" risotto receptet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaplevet felmelegítjük, és melegen tartjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és addig pároljuk, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Rátesszük a rizst, majd egy szedőkanál alaplevet. Fedővel letakarva addig főzzük, amíg felszívja a folyadékot, aztán ismét mehet rá egy kanál alaplé. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg a rizs még nem puhul. Közben mindig megkevergetjük.
  4. Kb. amikor már al dente-re főtt a rizs, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, és belereszeljük a citrom héját.
  5. Amikor a rizs megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és belevágjuk a vajat.
  6. Egy másik serpenyőt kikenünk egy csepp olívaolajjal, majd mikor már érezzük, hogy valamelyest felmelegedett, belehelyezzük a kb. 2-3 centisre vágott lazacdarabokat. Aranybarnára pirítjuk. Ezt a folyamatot a rákkal is megismételjük. Arra ügyeljünk, hogy kb. 2 perc kell nekik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 545
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
31 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halas rizottó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1071
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 100 ml
alaplé 800 ml
bazsalikom 1 marék
rizottó rizs 200 g
vaj 10 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
garnéla 225 g
lazac 250 g
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 80 ml