r
Nosalty Logó

Erdei gombás rizottó Ágica konyhájából

Ágica-92
Erdei gombás rizottó Ágica konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

469
Kalória
10g
Fehérje
39.4g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
114.9g
Víz
69.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    114.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    2546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. Közepes lángon olvasszunk fel 25 g vajat.
  2. Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a rizst. Főzzük kb. 2 percig, aztán adjuk hozzá a fehérbort, és vegyük feljebb a lángot. Hagyjuk, hogy az alkohol sisteregve elpárologjon.
  3. Miután a bor elforrt, szépen lassan adjuk hozzá az alaplevet, de ne egyszerre, hanem mindig csak egy merőkanállal. Sose tocsogjon a lében, de ne is hagyjuk "kiszáradni". Közepes lángon addig csináljuk ezt, míg el nem fogy az alaplé, és a rizs puha nem lesz.
  4. A gombát tisztítsuk meg (mossuk, hámozzuk), majd vágjuk fel kis darabokra. Vajban pirítsuk le, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, öntsük fel 1 ek fehérborral, majd pirítsuk le újra.
  5. A rizottóhoz (miután levettük a tűzről) keverjük hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, ízesítsük, és keverjük bele a gombát.
  6. Parmezánforgáccsal és mentával díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Egy jól elkészített risotto isteni tud lenni, főfogásként is megállja a helyét!:) Én még egyszer úgy tanultam, akkor jó egy risotto, ha ugyanannyi vaj van benne, mint rizs.. :) Azért csak óvatosan! :) Lényegében ugyanúgy készül, mint a zöldborsós risotto, egy kis eltéréssel!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek