Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gombás rizottó Ágica konyhájából

Erdei gombás rizottó Ágica konyhájából
Erdei gombás rizottó Ágica konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jól elkészített risotto isteni tud lenni, főfogásként is megállja a helyét!:) Én még egyszer úgy tanultam, akkor jó egy risotto, ha ugyanannyi vaj van benne, mint rizs.. :) Azért csak óvatosan! :) Lényegében ugyanúgy készül, mint a zöldborsós risotto, egy kis eltéréssel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes lángon olvasszunk fel 25 g vajat.
  2. Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a rizst. Főzzük kb. 2 percig, aztán adjuk hozzá a fehérbort, és vegyük feljebb a lángot. Hagyjuk, hogy az alkohol sisteregve elpárologjon.
  3. Miután a bor elforrt, szépen lassan adjuk hozzá az alaplevet, de ne egyszerre, hanem mindig csak egy merőkanállal. Sose tocsogjon a lében, de ne is hagyjuk "kiszáradni". Közepes lángon addig csináljuk ezt, míg el nem fogy az alaplé, és a rizs puha nem lesz.
  4. A gombát tisztítsuk meg (mossuk, hámozzuk), majd vágjuk fel kis darabokra. Vajban pirítsuk le, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, öntsük fel 1 ek fehérborral, majd pirítsuk le újra.
  5. A rizottóhoz (miután levettük a tűzről) keverjük hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, ízesítsük, és keverjük bele a gombát.
  6. Parmezánforgáccsal és mentával díszítsük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 942
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás rizottó, rizottó erdei gombával, gombás rizottó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

469
vaj 100 g
salottahagyma 1 közepes db
rizottó rizs 175 g
fehérbor 1 dl
zöldség alaplé 6 dl
parmezán sajt 50 g
gomba 300 g
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
fehérbor 0.3 dl