r
Nosalty Logó

Árpagyöngy rizottó

Grandevu
Árpagyöngy rizottó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

782
Kalória
14.4g
Fehérje
88g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
225.8g
Víz
60.2g
Koleszterin
17.8g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    225.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    3253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    451.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. Mogyoróolajon megfuttatjuk a vöröshagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a megmosott, leöblített gersli szemeket.
  2. 2-3 perc kevergetés után, felöntjük száraz fehérborral, amit teljesen visszaforralunk. Mehet bele a friss kakukkfűág, só, bors és a forró vízben/alaplében áztatott, majd leszűrt és apróra kockázott, szárított vargánya.
  3. A következő 35-40 percben fokozatosan öntjük fel a tartalmas csirkealaplével, illetve a szárított gomba áztatott levével.
  4. Mikor az árpaszemek fogkeményre főnek, a tűzről levesszük és 2-3ek jéghideg vajat dolgozunk bele, amitől elnyeri krémes állagát (a csupasz kakukkfű ágakat pedig eltávolítjuk). Tálalásához fokhagymás barnított vajon megfuttatott, kakukkfűvel ízesített shimeji és laskagombát használunk.
  5. A tetejére kerülhet jus is, amelyhez az alaplevet kell kevés almaecettel és vajjal összefőzni.
  6. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...