Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos hagymakrémleves gombával

Bazsalikomos hagymakrémleves gombával
Bazsalikomos hagymakrémleves gombával
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hagymaleves készítésekor gondoltam, hogy ezt másképpen is lehetne. Kisgyerekként nem szerettem, ha úszkál valami az ételben :-) Olcsón lehet finomat, és nem utolsó sorban laktatót készíteni.

hozzávalók / 5 adag

  • 4-5 szál póréhagyma vagy 1 nagy
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint gomba
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kisebb ek kacsazsír
  • 1-2 ek olaj
  • főzőtejszín ízlés szerint
  • tejföl ízlés szerint
  • 2-3 leveskocka (petrezselymes)
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • kis ek curry por
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat pucolás és mosás után felvágjuk, és egy akkora lábasba tesszük, ahány személyre szeretnénk elkészíteni a levest. (Én egy nagyobb leveses lábast használok, amit nem rakok tele, mert a botmixer meg a konyhát varázsolja pöttyösre :-). 
  2. A felvágott hagymára ráöntjük az olajat, és elkezdjük dinsztelni. Amikor kicsit összeesett a hagyma, akkor a kacsazsírt (nagyon finom ízt ad neki, de kihagyható) egy kis pohár vízzel beletesszük, és amint elkeveredik, úgy már mehet bele a vaj is. Ezek után a levét még egy pohár vízzel megtoldjuk, és megborsozzuk, majd a morzsolt bazsalikomot beletesszük. Ha ínyenckedni szeretnénk, akkor 1 dl fehérbort is tehetünk hozzá.
  3. Innen már egyszerűbb a dolog, mert amikor a fűszerek kiengedik a finom illatokat, akkor fel kell önteni vízzel, amennyi személyre szeretnénk készíteni a levest. Ezek után főzzük 10-15 percig, közepes-nagyobb lángon fedő alatt.
  4. Amint megpuhul a hagyma teljesen, jöhet a habarás. A leves levéből pár kanállal kiveszünk és lehűtjük, majd a tejszínt és a tejfölt beletesszük, és habverővel simára keverjük.
  5. Ezek után belezuttyantjuk a közben kis lángra vett levesbe, és kevergetjük. (Picit így is át szoktam főzni.) Ezután botmixerrel szépen simára pépesítjük.
  6. Mivel a gomba hamar készen van, így a végjátéknál kell beletenni, amit negyedekre vágunk.
  7. Kis főzés után tálalható is. Reszelt kemény sajttal még finomabb.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 081
elküldve: 7
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhaifarkas

Mióta szakács: 2013.04.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymakrémleves, gombás hagymakrémleves, bazsalikomos-gombás hagymakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!