Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma krémleves burgonyával

Póréhagyma krémleves burgonyával
Póréhagyma krémleves burgonyával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Edina barátnőm receptúrája alapján készült ez is! :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A készen kapható kenyérchipsből vásároltam hozzá pizzás ízesítésűt. A gyerekeim imádták!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a karikákra vágott póréhagymát és kissé megdinszteljük.
  2. Rátesszük a zellergumót apróra vágva, majd 10-15 percig pároljuk együtt.
  3. Sózzuk, borsozzuk, aláöntünk egy pici vizet.
  4. Ha megpárolódott felöntjük 2-3 l vízzel, és hozzátesszük a felkockázott krumplit is.
  5. Ha készre főztük botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt is közben, és ízesíthetjük szerecsendióval.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 249
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

póréhagyma krémleves, krémleves póréhagymából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Henrietta1983
Henrietta1983 Mon, 2012-08-06 10:13

Megfőztem, mennyei lett :) Bár nem értettem a receptben, hogy minek a liszt, ha krumplit is teszünk bele, így kihagytam. Köszönöm a receptet! :)

195
vaj 2 ek
póréhagyma 2 közepes db
finomliszt 2 csapott ek
zeller 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
főzőtejszín 2 dl
víz 2 l