Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batyuban sült camembert lilahagymalekvárral

Batyuban sült camembert lilahagymalekvárral
Batyuban sült camembert lilahagymalekvárral
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült camembert-re vágytam, és valami extrára. A kedvenc szakácsaim ihlettek, a fiúk a Bors Gasztrobárból, így született az epres lilahagymalekvár, ami mondhatom olyan fergetegesen sikerült, hogy tervezek egy nagyobb adagot is befőzni. A maradék almából ismét elkészült a zabkeksz.

hozzávalók / 2 adag

A sajt-batyuhoz

  • 15 dkg camembert sajt (1 db)
  • 15 dkg eper (4-5 szem)
  • 2 dkg sonka (2 szelet)
  • 0.2 közepes db alma (2 karika)
  • 10 dkg omlós tészta (bolti vagy házilag: 4-5 ek liszt, egy jó ujjnyi csík vaj, egy felvert tojás fele, némi víz és só)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál bazsalikom (vagy 1 marék friss)
  • 1 teáskanál méz
  • 1 db tojás (a lekenéshez)

Köretnek

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha nincs a hűtőnkben omlós tészta, akkor kezdjük annak az elkészítésével, hogy pihenhessen a hűtőben, míg a lekvárt elkészítjük. Én készítettem: 4-5 ek liszt, egy jó ujjnyi csík vaj, egy felvert tojás fele, némi víz és só. Gyorsan összedolgoztam, és ment is a hűtőbe. A tojás másik fele jó lesz kenni, és ennyi tészta pont elég is volt, hogy becsomagoljam a sajtomat. Addig a sütőt is bekapcsolhatjuk, hogy előmelegedjen 180-200°C-ra.
  2. Most jöjjön az epres-lilahagyma lekvár. A hagymát pároljuk meg némi olajon, sózzuk. Amikor már szépen alakul, dobjuk hozzá a feldarabolt epreket, hagyjuk, hogy szétessenek, és szép krémes legyen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal, majd a végén adjunk hozzá 1 tk mézet, és még egy kicsit melegítsünk rajta.
  3. Most a csomag. A tésztát vegyük elő a hűtőből, és nyújtsuk ki. Kenjünk az aljára is a csodás lekvárunkból, rakjunk rá egy szelet almát, majd sonka, a sajt, sonka, alma és megint a lekvár, majd csomagoljuk be a tésztába ezt a finomságot. Helyezzük sütőlapra - én lefordítottam, hogy ahol bezártam a batyut, az legyen alul -, és kenjük meg a fennmaradt tojásunkkal, és mehet a sütőbe, míg szép aranybarna nem lesz. Kb. 30 perc.
  4. Ezalatt állítsuk össze a salátánkat. Daraboljuk fel a paprikát, paradicsomot, uborkát, az újhagymát és epret, és mind keverjük össze. Tálalásnál locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. Jó étvágyat!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Neeta

Mióta szakács: 2013.05.05.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: sós süti
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

batyuban sült camambert epres lilahagyma lekvárral, epres lilahagyma lekvárral sonkával és camemberttel töltött batyu, omlós tészta camemberttel töltve salátával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Holdacska
Holdacska Wed, 2013-07-03 14:54

Mindenképpen elkészítem a napokban!
És a receptleírás stílusa is tetszik nagyon! Köszi!

fneeta
Neeta / fneeta Thu, 2013-07-04 10:47

:) Örülök! A hétvégén készítek egy nagy adagot az epres-lilahagyma lekvárból. Hamarosan önállóan is felkerül.
Jó étvágyat hozzá! :)

622
camembert sajt 15 dkg
eper 15 dkg
sonka 2 dkg
alma 0.2 közepes db
omlós tészta 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 teáskanál
méz 1 teáskanál
tojás 1 db
spenót 20 dkg
újhagyma 1 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
kígyóuborka 0.25 közepes db
eper 20 dkg
balzsamecet 1 ek