r
Nosalty Logó

Batyuban sült camembert lilahagymalekvárral

Neeta
Batyuban sült camembert lilahagymalekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sajt-batyuhoz

Köretnek

622
Kalória
26.1g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
34.7g
Zsír
457g
Víz
144g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sajt-batyuhoz

Köretnek

Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sajt-batyuhoz

Köretnek

Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sajt-batyuhoz

Köretnek

Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    457 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    4573 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    9479 micro
Összesen 622 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4199 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    913.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    9145 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    18957 micro
Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    195 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A sajt-batyuhoz

  1. Ha nincs a hűtőnkben omlós tészta, akkor kezdjük annak az elkészítésével, hogy pihenhessen a hűtőben, míg a lekvárt elkészítjük. Én készítettem: 4-5 ek liszt, egy jó ujjnyi csík vaj, egy felvert tojás fele, némi víz és só. Gyorsan összedolgoztam, és ment is a hűtőbe. A tojás másik fele jó lesz kenni, és ennyi tészta pont elég is volt, hogy becsomagoljam a sajtomat. Addig a sütőt is bekapcsolhatjuk, hogy előmelegedjen 180-200°C-ra.
  2. Most jöjjön az epres-lilahagyma lekvár. A hagymát pároljuk meg némi olajon, sózzuk. Amikor már szépen alakul, dobjuk hozzá a feldarabolt epreket, hagyjuk, hogy szétessenek, és szép krémes legyen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal, majd a végén adjunk hozzá 1 tk mézet, és még egy kicsit melegítsünk rajta.
  3. Most a csomag. A tésztát vegyük elő a hűtőből, és nyújtsuk ki. Kenjünk az aljára is a csodás lekvárunkból, rakjunk rá egy szelet almát, majd sonka, a sajt, sonka, alma és megint a lekvár, majd csomagoljuk be a tésztába ezt a finomságot. Helyezzük sütőlapra - én lefordítottam, hogy ahol bezártam a batyut, az legyen alul -, és kenjük meg a fennmaradt tojásunkkal, és mehet a sütőbe, míg szép aranybarna nem lesz. Kb. 30 perc.
  4. Ezalatt állítsuk össze a salátánkat. Daraboljuk fel a paprikát, paradicsomot, uborkát, az újhagymát és epret, és mind keverjük össze. Tálalásnál locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. Jó étvágyat!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sült camembert-re vágytam, és valami extrára. A kedvenc szakácsaim ihlettek, a fiúk a Bors Gasztrobárból, így született az epres lilahagymalekvár, ami mondhatom olyan fergetegesen sikerült, hogy tervezek egy nagyobb adagot is befőzni. A maradék almából ismét elkészült a zabkeksz.

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek