r
Nosalty Logó

Leveskísérő

Barabra
Leveskísérő
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

656
Kalória
22g
Fehérje
28.9g
Szénhidrát
50g
Zsír
127.8g
Víz
273.3g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 656 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6081.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    3862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    511.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát időben vegyük ki a fagyasztóból, ellenkező esetben rendkívül kényelmetlen lesz kinyújtani. Inkább várjuk meg, amíg kiolvad.
  2. Tegyük oda a tojásokat főni. Tehetünk bele több tojást is, ha szeretjük. Én 5 darabot szántam, de lányos zavaromban elejtettem egyet még nyersen.
  3. Amíg a tojások főnek, szeleteljük fel a hagymát, és pároljuk üvegesre az olajon a curryvel és a szójaszósszal. Sót nem tettem bele, mint utóbb kiderült, nem is volt rá szükség. Kurkumát én például véletlenül tettem bele, mert nem néztem meg, mi van az üvegcsére írva, és azt hittem, az a curry.
  4. Ha kész a tojás, a virslivel együtt kockázzuk fel.
  5. A kiolvadt leveles tésztát egy picit ki kell nyújtani, de szórjunk alá lisztet, mert különben odaragad az asztalra/deszkára. Ha kész, 13x13 cm-es kockákra vágjuk fel, és tegyük rá a hagymát, virslit, tojást. Úgy, mint a túrós batyut, csomagoljuk össze. Na de... Ez bizony a sütés során szépen szét akar majd esni, ezért tűzzük össze fogpiszkálóval. Nem kifejezetten esztétikus, de a végén legalább nem pizza, hanem csomag lesz az eredmény.
  6. Sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük kb. 20 percig aranybarnára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ajánlom annak, aki nem szereti az édes sütiket, és a leves mellé nincs ötlete. Vagy annak, aki unatkozik. Vagy annak, aki vendégeket vár :)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek