Omlós tészta

Omlós tészta

Leírás

A klasszikus omlós tészta aránya 1-2-3, tehát 1 rész cukorhoz 2 rész vaj és 3 rész liszt szükséges. Az előbbi három nélkülözhetetlen alapanyaghoz társulhat még dió, mandula, mogyoró, tojás és különböző ízesítő anyagok. Alapvető szabály, hogy a hozzávalók mind hűtött anyagok legyenek, különben a vaj megolvad, és a tészta nem áll össze. Két fő típusba sorolhatóak az omlós tészták: gyúrt vagy kevert omlós. A különbségük abban rejlik, míg az előbbi elegendő mennyiségű lisztet tartalmaz, hogy tésztája nyújtható legyen, addig a kevert omlóst nem tudjuk nyújtani (a hozzáadott tojás és vaj mennyiségéből adódóan), általában felkenéssel, kézzel vagy nyomózsákkal alakítjuk megfelelő formává. Az omlós tészta linzerek, piték, különböző teasütemények tésztájaként szolgál alapul. Manapság a kész tészta már megvásárolható gyárilag előállított formában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kizárólag hűtőben.

100g Omlós tészta

fehérjetartalom

2.97 g

zsírtartalom

23.094 g

szénhidráttartalom

51.11 g

víztartalom

19.25 g

gramm omlós tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

409 mg

Foszfor

45 mg

Kalcium

10 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.02 g

Niacin - B3 vitamin

1.145 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.31 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.067 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.97 g

Zsír

telített zsírsav

9.596 g

egyszeresen telített zsírsav

10.206 g

többszörösen telített zsírsav

3.292 g

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

1.02 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

45 mg

Nátrium

409 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.045 mg

Mangán

0.181 mg

Szelén

4 µg

szénhidrát

rost

1.8 g

víz

19.25 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.067 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.052 mg

Niacin - B3 vitamin

1.145 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.31 mg

Folát

25 µg

Folsav

18 µg

E vitamin

0.05 mg

B6 vitamin

0.02 g

9 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek