Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel

Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel
Ragacsos-mázas csirkecomb édesburgonyás körettel
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel nekem tökéletes ismerkedés volt az édesburgonyával, amit korábban nem használtam. Kaptam mindenféle jó tanácsot, hogy mit érdemes belőle csinálni, aztán egy este úgy döntöttem, ha már nincs elég krumpli otthon, lesz ami lesz, így fogom felhasználni. Jól döntöttem, azóta is nagyon szeretjük ezt a változatot. :)

hozzávalók / 2 adag

csirkecombok

köret

ajánlat

Igazi őszi étel, kicsit édes, kicsit ragacsos, melengető. A csirkecombok teteje karamellizálódik, a köret pedig átveszi a máz ízét. Bátran gazdagítható sütőtökkel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

csirkecombok fűszerezése

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük.
  2. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, amíg a cukor teljesen felolvad, ezután keverjük bele a ketchupot is.
  3. A csirkecombokat kenjük be a mázzal, tegyük félre, amíg a köretet elkészítjük, hadd pácolódjon.

összeállítás

  1. A burgonyát, az édesburgonyát és a vöröshagymát közepes kockára vágjuk, a gombát ízlés szerint felszeleteljük, vagy egészben hagyjuk, ha kisebb darabokból áll. A fokhagymagerezdeket teljesen megtisztítjuk, de egészben hagyjuk.
  2. Megfelelő méretű sütőtálban elrendezzük a köretet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a csirkecombokat, a maradék szószt pedig a combok tetejére öntjük.
  3. 170 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 55-60 percig sütjük, időnként megtekintjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 64 178
elküldve: 27
receptkönyvben: 766
elkészítve: 39/39
Facebookon megjelent: 1

szakács

kitchendiary

Mióta szakács: 2012.12.30.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségekkel sült édes csirkecomb, édesburgonyával sült csirkecomb, pácolt csirkecomb sült gombás édesburgonyával

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

713
csirkecomb 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 5 ek
barna cukor 5 ek
ketchup 2 ek
édesburgonya 3 db
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 fej
csiperkegomba 250 g