Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rogan Josh

Rogan Josh
Rogan Josh
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy nagyon finom étel a Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyvből. Tesztalanyom,:) Jr Smith nagyon elégedett volt vele, és azt mondta, ezt bármikor tálalhatom neki. Nagyon bejött neki ez a currys, indiai ízvilág, a legnagyobb örömünkre!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem nagyon könnyen elkészíthető étel, a lényeg, hogy azokat a fűszereket, amiket úgy is egyszerre kell belerakni a serpenyőbe, azt rakjuk össze egy tálkába, és ha így van előre csoportosítva, akkor nagyon gyorsan és jól boldogulunk vele. Maga a főzés már nem bonyolult, mint ahogy a köret sem.
Kicsit más, izgalmas ízvilággal  tudjuk megismertetni a családot, ha már unjuk a szokásos megoldásokat.
pH besorolás: Közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálkában összekeverjük az összes fűszert: a chilit, koriandert, rómaiköményt, kardamomot, szegfűszeget, kurkumát, a fokhagymát és a reszelt gyömbért. Így majd egyszerre belerakhatjuk az ételbe, amikor szükséges.
  2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a ghee-t, majd beleszórjuk a vöröshagymát, puhára pároljuk, kevergetés közben.
  3. Hozzáadjuk az előzőleg összekevert fűszereket, jól elkeverjük, sütjük 30 másodpercig, és belekeverjük a joghurtot.
  4. Beletesszük a sót, a konzervparadicsomot a levével együtt, és lassú tűzön fedő nélkül 5 percig főzzük.
  5. Beletesszük a bárányhúst, össszekeverjük, hogy a mártás jól bevonja, majd lefedve lassú tűzön főzzük 1-1,5  órán át, illetve, míg a hús megpuhul. Időnként megkeverjük főzés közben. (Nekem birkahús volt otthon, így két órát vett igénybe a főzése, egyszer kellett hozzáadni kb. 1 dl vizet.) 
  6. Amikor a főzés végénél  járunk, belekavarjuk a garam masalát, a fedőt levesszük, és lassú tűzön még a lé besűrűsödéséig főzzük, ez kb 5 percet vesz még igénybe.
  7. A mandulát közben száraz serpenyőben megpirítjuk.
  8. Amint kész, párolt rizzsel tálaljuk, a tetejét megszórjuk pirított mandulával, valamint apróra vágott korianderlevéllel vagy petrezselyemzölddel is használható 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 030
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

currys-garam masalás bárány, indiai bárányragu, fűszeres bárányragu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

653
bárányhús 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
ghee 2 ek
joghurt 2 dl
chili 1 tk
koriander 2 teáskanál
római kömény 2 teáskanál
kardamom 0.5 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
kurkuma 1 tk
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 ek
garam masala 3 teáskanál
2 tk
konzerv paradicsom 40 dkg
mandulapehely 5 dkg
víz 1 dl
koriander 2 szál