r
Nosalty Logó

Rozmaringos báránycsülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Rozmaringos báránycsülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Páchoz

Sütéshez

Összesen 232 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Páchoz

Sütéshez

Összesen 694 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Páchoz

Sütéshez

Összesen 125 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 232 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 694 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Páchoz

Sütéshez

Elkészítés

Páchoz

  1. A báránycsülköt megmossuk, szárazra töröljük. Ízlés szerint borsozzuk.
  2. Bevágásokat ejtünk a húson, és ebbe dugjuk a fokhagyma gerezdeket.
  3. Egy nagyobb hűtőzacskóba tesszük a csülköket. A rozmaring leveleit rátépkedjük, ráreszeljük a megmosott citrom héját, majd rácsavarjuk levét, meglocsoljuk néhány kanál olívaolajjal. Lezárjuk a zacskót.
  4. Fél-egy napra hűtőbe tesszük pácolódni, olykor fordítva rajta egyet, hogy mindenütt érje a pác. (Az enyém 2,5 napot állt benne.)
  5. Felfűtjük a sütőt 230 fokra hőlégkeverésen.
  6. A csülköt a páclével együtt egy tepsibe tesszük. Ekkor sózzuk a húst. Ha szükséges, ráöntünk még 2-3 ek olajat, majd a forró sütőbe tesszük, és mindkét oldalát a magas hőfokon pirítjuk 10-10 percig.
  7. A borral nyakon öntjük a csülköket, közéjük tesszük a paradicsomot, és fóliával letakarva sütjük a 150 fokra csökkentett hőmérsékleten 2-3 órát (a csülök nagyságától függően), míg puha, omlós nem lesz.
  8. Ha megpuhult, a fóliát levesszük, és mindkét oldalát megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 200 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 20285
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Rozmaringos báránycsülök
Évi néni 1830 recept

Annyiféle ételt készítettem már, de ezt még nem. A piacon megakadt a szemem ezeken a kis zsenge combokon, és azonnal tudtam, ők lesznek majd a hétvégi ebédünk. Csak remélni tudtam, hogy nem lesz hosszú a pácolási idő. Csak az előnyére vált a várakozás.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Kedves Évi, most vettem észre, hogy csak akartam hozzászólni a receptedhez, hát most bepótolom. Húsvétkor ez volt az egyik ebéd, óriás sikerem volt vele. Én is több mint 2 napig pácoltam, jót tett neki. Nem nehéz elkészíteni, csak az id?t rá kell szánni, mindenkinek ajánlom, aki hozzá tud jutni bárányhoz. Köszönöm a receptet, további jó f?zést kívánok, Macskati.

Évi néni

Kedves Macskati! Köaszönöm a biztatást és hogy a receptemet választottad. Én is kívánok sok finomságot a konyhádba. Üdvözlettel: Vass Éva

Hozzávalók

Páchoz

Sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek