Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Agnello alle olive (Olívás báránysült)

Agnello alle olive (Olívás báránysült)
Agnello alle olive (Olívás báránysült)
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kipróbáltam és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mint, ahogy én is tettem: tálalhatjuk tésztával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bárányhúst vékonyan beszórjuk 1 evõkanálnyi liszttel.
  2. Egy párolóedényben felhevítünk 6 evőkanálnyi olajat, beletesszük a húst és körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az egyik citrom levét és 1/8 liter húslevest.
  3. Kis lángon, lefedve, fél óráig pároljuk. Fél óra után hozzáadunk 5 dkg finomra vágott olívabogyót és a finomra vágott paprikát. Beleszórjuk az oregánólevelek felét és hozzáöntünk még 1/8 l húslevest.
  4. Lefedve, mintegy fél óra alatt, készre pároljuk (míg a hús meg nem puhul). Hozzáadunk 5 deka egész olajbogyót. A mártást sóval és citromlével fűszerezzük.
  5. A húst vékony szeletekre vágjuk és elõmelegített tálra helyezzük.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 083
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kócs Judit

Mióta szakács: 2009.10.06.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

oregánós-olajbogyós báránysült

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

systemd
shadow / systemd Wed, 2011-05-25 21:07

Elkészítettem, nagyon jól sikerült. :) Petrezselymes újburgonyát választottam mellé. De egy dolgot nem értek a leírásodban: Ha 2-szer 1/8 liter húslevest használok fel összesen, miért kell 1 liter, és mit csinálok a többivel? (Én kb. 2x 1,5-2 dl-t használtam).

821
bárányhús 1 kg
fekete olajbogyó 10 dkg
citromlé 1.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
oregánó 1 csokor
marha alaplé 1 l
cseresznyepaprika 1 db
finomliszt 1 evőkanál
olívaolaj 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint