r
Nosalty Logó

Bárány tajine datolyával és édesburgonyával

Felicia
Bárány tajine datolyával és édesburgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

617
Kalória
29g
Fehérje
44.7g
Szénhidrát
38.1g
Zsír
259.2g
Víz
90g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
27.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3842 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    25169 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3176.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.9 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1036.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    15368 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    100674 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 2468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6404 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. Az olajban pirítsuk meg a hagymát, amíg barnulni nem kezd.
  2. Adjuk hozzá a friss gyömbért és a bárányhúst, és folyamatosan kevergetve süssük az olajban amíg a hús minden oldala picit megpirul.
  3. Adjuk hozzá a római köményt, pirospaprikát, koriander port, fahéjat, és a tűz fölött kevergessük még 1 percig.
  4. Adjuk hozzá a paradicsompürét és 2,5 dl vizet, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzönfőzzük kb. 1,5 órát, vagy ameddig a hús megpuhul.
  6. Adjuk hozzá az édesburgonyát, keverjük meg és főzzük még 20 percet, vagy ameddig az édesburgonya megpuhul.
  7. Adjuk hozzá a datolyát, és forraljuk össze kb 5 percig.
  8. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott friss korianderrel és pirított mandulaforgáccsal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Édes-húsos-pikáns, nagyon finom eledel, mely az észak-afrikai berber népektől ered.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek