r
Nosalty Logó

Zsuzsi barackos husija

Jolán
Zsuzsi barackos husija
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

843
Kalória
60.5g
Fehérje
23.5g
Szénhidrát
56.3g
Zsír
273.9g
Víz
218.3g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 843 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8600.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    4270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1095.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 3367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. Hústkisebb szeletekre vágjuk, és kevés olajon éppen csak átsütjük.
  2. Jénait kivajazzuk, és elhelyezzük benne az átsütött húst, megszórjuk kevés sóval és ráreszelünk borsot.
  3. A tarját felcsíkozzuk, és a húsra halmozzuk.
  4. Ezután a barackokat rászeljük, és rálocsoljuk a tejszínt.
  5. Majd befedjük reszelt sajttal, és rászórjuk a diót.
  6. A maradék vajat rámorzsoljuk, és alufóliával befedjük.
  7. Készre sütjük, a végén kicsit lepirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Zsuzsi lányom nagyon szereti a könnyű, gyümölcsös husikat. Neki kreáltam ezt a gyors és akár ünnepekre való elemózsiát :-) Most éppen barackkal készítettem, de ananásszal is nagyon finom!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek