Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársony torta mascarponekrémmel

Vörös bársony torta mascarponekrémmel
Vörös bársony torta mascarponekrémmel
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Tortakirály előszerettel használja ezt a tortatésztát, és nagyon szeretem az alkotásait. Így mikor megláttam a piacon a céklaport, rögtön eszembe jutott, hogy ő is azt mondta egyszer, hogy igazi céklát használ a színezéséhez, nem ételfestéket. Bár nem lett igazán vörös. Legközelebb többet teszek bele, hátha akkor jó lesz. Csak féltem, hogy nagyon fog az ízén érződni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük.
  2. A vajat puhára keverjük a cukorral, beletesszük a tojást és a vaníliás cukrot.
  3. A natur joghurtot és a céklaport hozzákeverjük a tésztához.
  4. Pohárba tesszük a szódabikarbónát, ráöntjük az ecetet.
  5. Pezsegni kezd, ekkor rögtön ráöntjük a masszára, összekevertjük. 24 cm-es tortaformába öntjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. A krém hozzávalóiból krémes masszát keverünk, 1 dl növényi tejszínt felverünk és ezt is a krémhez adjuk.
  8. A tortát, ha kihűlt 3-ba vágjuk és megtöltjük a krémmel. Bekenjük az oldalát és a tetejét.
  9. Habtejszínnel díszítjük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 304
elküldve: 6
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrémes torta, tejszínes torta, céklás torta mascarponekrémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Sat, 2014-11-08 17:06

de hol van a cékla ? céklás keresésre jött elő...

Zsuni
Zsuni Thu, 2013-03-07 14:18

Hello!
Próbálok felhajtani céklaport, de mindenhol döbbenet fogad...(Miskolcon ez a helyzet)Kérlek segíts, hogy hol lehet beszerezni?Vasárnapra szeretném a Nagymamám 85.szülinapjára megcsinálni a vörös bársony tortát...Üdv:ZSuzsa

Szisza
Szisza / Szisza Tue, 2013-01-08 11:27

Ha ez megnyugtat, én most szereztem be az eredeti receptkönvyet, az két tubus ételfestéket ajánl, és attól se lett annyira vörös, amilyen az igazi vörös bársonynak lennie kellene...bár az íze nagyon finom volt, szerintem rendszeresítem ezt a piskótatésztát :)

498
finomliszt 25 dkg
0.5 tk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 12 dkg
cukor 30 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
joghurt 2.4 dl
cékla 3 dkg
ecet 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
mascarpone 500 g
porcukor 3 ek
joghurt 125 ml
növényi tejszín 2 dl