Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos citromtorta

Barackos citromtorta
Barackos citromtorta
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barack és a citrom ebben a tortában finomabb, mint hinnéd! Igazán frissítő, nyári finomság ebben a nagy melegben.:)

hozzávalók / 6 adag

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Citromos krémhez

  1. A krémhez a tejből, a pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk. Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.
  2. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.

Barackos réteg

  1. A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk, és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk.
  2. Majd levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra turmixoljuk, nehogy zselatindarabok maradjanak benne.

A tortát befedő krém

  1. A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cm-t elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a kör alakban kivágott piskótánkat, és a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet, zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel, és helyezzük rá a 3. piskótalapot.
  2. A tortát befedő krémhez a tejből, cukorból és pudingból krémet főzünk, majd ha kihűlt, simára keverjük a vajjal, habzsákba töltve díszítjük vele a tortát. Helyezzünk pár szelet citromot és barackot a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

MiniNoémi

Mióta szakács: 2015.12.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracktorta, hűsítő gyümölcstorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

796
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
szódabikarbóna 1 teáskanál
tej 3 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek
citromlé 1 citromból nyert
vaj 15 dkg
őszibarack 56 dkg
cukor 10 dkg
zselatin 10 g
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
habtejszín 3 dl