r
Nosalty Logó

Barackos citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Összesen 796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Összesen 4777 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Összesen 190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    256.5 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3307.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    392 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 4777 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, majd a liszttel elkevert szódabikarbónát. Beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Citromos krémhez

  1. A krémhez a tejből, a pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk. Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.
  2. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.

Barackos réteg

  1. A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk, és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk.
  2. Majd levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zselatint. Ha szükséges, újra turmixoljuk, nehogy zselatindarabok maradjanak benne.

A tortát befedő krém

  1. A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cm-t elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel, majd a citromos krém felét is rákenjük. Ráhelyezzük a kör alakban kivágott piskótánkat, és a szélén elosztjuk a maradék citromos krém 2/3-át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet, zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel, és helyezzük rá a 3. piskótalapot.
  2. A tortát befedő krémhez a tejből, cukorból és pudingból krémet főzünk, majd ha kihűlt, simára keverjük a vajjal, habzsákba töltve díszítjük vele a tortát. Helyezzünk pár szelet citromot és barackot a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2005
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barack és a citrom ebben a tortában finomabb, mint hinnéd! Igazán frissítő, nyári finomság ebben a nagy melegben.:)

Hozzávalók

Piskótához

Citromos krémhez

Barackos réteg

A tortát befedő krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek