Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsúr citromtorta

Zsúr citromtorta
Zsúr citromtorta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta még nyáron készült közösen a kislányommal a szülinapomra!

hozzávalók / 8 adag

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 6 dkg cukorral verjük habbá. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kissé habosítsuk ki. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. Egy 22 cm-es tortakarikában süssük meg, 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport kevés tejjel keverjük ki. A többi tejet forraljuk fel a cukorral. Öntsük hozzá a citromlevet és a kikevert pudingport, főzzük sűrűre.
  2. Ha kihűlt, keverjük ki. Majd egy kevés felvert hulalát keverjünk alaposan hozzá. A többit pedig lazán dolgozzuk bele.
  3. Ezzel töltsük meg a 3 részre vágott piskótatortát.

Díszítéshez

  1. A felvert hulalával díszítsük tetszés szerint.
  2. Majd a fondantból készült virágokkal díszítsük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 953
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos torta, citromos sütemény, citromos zsúrtotra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

582
tojás 3 db
cukor 15 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 0.3 dl
finomliszt 18 dkg
sütőpor 4 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
citromlé 1 dl
cukor 15 dkg
növényi habtejszín 3 dl
növényi habtejszín 2 dl
cukorfondant 20 dkg