Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánpalacsinta vaníliakrémmel

Banánpalacsinta vaníliakrémmel
Banánpalacsinta vaníliakrémmel
55 perc / előkészület: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Banánból készített palacsintatészta.:) Nagyon finom, de nem könnyű elkészíteni. Ha túl puha, akkor ragacsos marad a töltelék rákenése után, így még a tálról sem tudjuk felszendi. Ha túl kemény, akkor viszont nem tudjuk hajtogatni.

A vanília kérmhez lehet egy kevés citromhéjat vagy narancs héjat is tenni.

hozzávalók / 4 adag

A palacsinta tésztához

  • 2 db banán
  • 0.5 db vanília (kikapart belseje)
  • 5 dkg eper (vagy más gyümölcs, a kész palacsinta díszítésére, elhagyható)

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

  • 3 dl vaníliapuding (házi készítésű vagy dobozos ez akkor kell ha nem akarunk vagy nincs kesudiós krémünk.)

A csokiöntethez

ajánlat

Lisztérzékenyeknek, vega, raw étkezéshez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kaparjuk ki a vanília belsejét tegyük a banánnal a turmixgépbe, és daráljuk pépesre.
  2. Elosztjuk 4-6 felé attól függően, hogy mekkora palacsintákat szeretnénk.
  3. Tegyünk egy adagot, ha lehet egy szilikon sütőlapra, és vékonyan kenjük el, legyen palacsintaformája.
  4. Kiszárítjuk a gyümölcsaszalóban vagy a sütőben.
  5. Legyen rugalmas, de ne legyen ragacsos. Nagyon fontos, csak annyira legyen rugalma, hogy hajtogatni lehessen.
  6. A krém hozzávalóit tegyük a turmixgépbe, dolgozzuk jól össze. A legjobb ha a kesudióval kezdjük tegyünk annyi dió tejet hozzá, hogy éppen elfedje tegyük bele a vaníliát, sót és krémesre dolgozzuk. Tegyük hozzá az édesítőt, banánt  és lassan adagolva a többi tejet. Így nagyon habos síma krémet kapunk. Legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
  7. Ha a vanília krém 2-vel készítjük, akkor ízlésünk szerint.
  8. Olvasszuk fel a kakaóvajat, tegyük bele a kakaóport, édesítőszert, és a legvégén a kókuszolajat, nem kell felforróstani.
  9. Ha vajjal készítjük, akkor olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az édesítőszert, majd a kakaóport, és a legvégén a tejet v. tejszínt. Legyen csomómentes, sima-folyós az öntet.
  10. Tegyünk 1-2 kanál krémet a palacsintába, ha szeretjük tegyünk néhány szelet banánt rá. Hajtsuk vagy göngyöljük fel.
  11. Tegyünk gyümölcsöt a tetejére (elhagyható), és locsoljuk meg a kakaóöntettel.
  • sütési hőfok: 41°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokiszószos banánpalacsinta vaníliakrémmel, banános palacsintatészta, reform palacsintatészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

483
banán 2 db
vanília 0.5 db
eper 5 dkg
kesudió 200 g
vanília 0.5 db
édesítőszer 2 ek
banán 0.5 db
1 csipet
mandulatej 1 dl
vaníliapuding 3 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
kakaóvaj 1.5 ek
cukor 1 ek
kókuszolaj 0.5 teáskanál
tej 1 ek