r
Nosalty Logó

Banánpalacsinta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Banánpalacsinta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
41 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsinta tésztához

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

A csokiöntethez

Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsinta tésztához

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

A csokiöntethez

Összesen 1941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsinta tésztához

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

A csokiöntethez

Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A palacsinta tésztához

  • 0.5 db vanília (kikapart belseje)
  • 5 dkg eper (vagy más gyümölcs, a kész palacsinta díszítésére, elhagyható)

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

  • 3 dl vaníliapuding (házi készítésű vagy dobozos ez akkor kell ha nem akarunk vagy nincs kesudiós krémünk.)

A csokiöntethez

Elkészítés

A palacsinta tésztához

  1. Kaparjuk ki a vanília belsejét tegyük a banánnal a turmixgépbe, és daráljuk pépesre.
  2. Elosztjuk 4-6 felé attól függően, hogy mekkora palacsintákat szeretnénk.
  3. Tegyünk egy adagot, halehet egy szilikon sütőlapra, és vékonyan kenjük el, legyen palacsintaformája.
  4. Kiszárítjuk a gyümölcsaszalóban vagy a sütőben.
  5. Legyen rugalmas, de ne legyen ragacsos. Nagyon fontos, csak annyira legyen rugalma, hogy hajtogatni lehessen.
  6. A krém hozzávalóit tegyük a turmixgépbe, dolgozzuk jól össze. A legjobb ha a kesudióval kezdjük tegyünkannyidió tejet hozzá, hogy éppen elfedje tegyük bele a vaníliát, sótés krémesre dolgozzuk. Tegyük hozzá az édesítőt, banánt és lassan adagolva a többi tejet. Így nagyon habos síma krémet kapunk.Legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
  7. Ha a vanília krém 2-vel készítjük, akkor ízlésünk szerint.
  8. Olvasszuk fel a kakaóvajat, tegyük bele a kakaóport, édesítőszert, és a legvégén a kókuszolajat, nem kell felforróstani.
  9. Ha vajjal készítjük, akkor olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az édesítőszert, majd a kakaóport, és a legvégén a tejet v. tejszínt. Legyen csomómentes, sima-folyós az öntet.
  10. Tegyünk 1-2 kanál krémet a palacsintába, ha szeretjük tegyünk néhány szelet banánt rá. Hajtsuk vagy göngyöljük fel.
  11. Tegyünk gyümölcsöt a tetejére (elhagyható), és locsoljuk meg a kakaóöntettel.
  • Sütés hőfoka: 41 °C
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7306
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

Lisztérzékenyeknek, vega, raw étkezéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banánból készített palacsintatészta.:) Nagyon finom, de nem könnyű elkészíteni. Ha túl puha, akkor ragacsos marad a töltelék rákenése után, így még a tálról sem tudjuk felszendi. Ha túl kemény, akkor viszont nem tudjuk hajtogatni. A vanília kérmhez lehet egy kevés citromhéjat vagy narancs héjat is tenni.

Hozzávalók

A palacsinta tésztához

Az 1. vaníliakrémhez

A 2. vaníliakrémhez

A csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek