Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta kicsit másként

Palacsinta kicsit másként
Palacsinta kicsit másként
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a másfél éves kisfiam laktóz-, fruktóz- és gluténmentes diétán van, így minden eddigi számomra ismert és kedves ételt úgy készítek, hogy Ő is ehessen belőle. A quinoapehely és a mák pedig pont azért került kapcsolatba a palacsintával, hogy némi vitamin- és fehérjeforrás is kerüljön a szervezetébe. A tésztába eritritet is tettem, de persze bármilyen cukor vagy édesítő megfelelő lehet.

hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók a palacsintatésztához

Hozzávalók a töltelékhez

  • 5 dkg mák (de ez a mennyiség természetesen attól függ, ki mennyivel szereti:))
  • 5 dkg szőlőcukor

ajánlat

Mi általában reggelire fogyasztjuk, de desszertként vagy épp vacsorára is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb műanyagtálba kimérjük a lisztet.
  2. A liszthez hozzáadjuk a 2 tojást, az eritritet, a fahéjat, egy csipetnyi sót és a quinoapelyhet.
  3. Felöntjük a szódavízzel (persze szénsavas ásványvíz is megfelelő), és kézi habverővel összekeverjük.
  4. Palacsintasütőbe öntünk egy cseppnyi olajat, és jól felforrósítjuk. Ebbe mennek egymás után szép sorjában a merőkanállal kimért palacsinta-alapanyagok.
  5. Amikor megsült, még melegében beletesszük a szőlőcukorral kikevert darált mákot, és feltekerjük. Ez a mennyiség nagyjából 10 palacsintára elegendő. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 4 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Laktóz-, fruktóz- és gluténmentes édesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

295
zöldbanán liszt 10 dkg
tojás 2 db
erythritol 2 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
quinoa 0.5 g
1 csipet
szódavíz 3 dl
mák 5 dkg
szőlőcukor 5 dkg