Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes indiai lepény csicseriborsólisztből

Gluténmentes indiai lepény csicseriborsólisztből
Gluténmentes indiai lepény csicseriborsólisztből
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indiának van az egyik legősibb vegetáriánus kultúrája, ezért a tradicionális indiai ételek legtöbbje megfelel a vegetáriánus táplálkozás elvárásainak (a hagyományos indiai ételkombinációk teljes értékű fehérjével szolgálnak az emberi szervezet számára).
A pudla egy indiai csicseriborsólisztből készült lepény, egyfajta sós palacsinta. A csicseriborsó számos jótékony hatással rendelkezik, nagyon tápláló, kiváló energiaforrás (részletesen egy korábbi cikkben a blogomon róla).
Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod:
- vegyesen tedd bele a lisztet (150 g csicseriborsóliszt és 50 g búzaliszt)
- egyél hozzá tejterméket, pl. fogyaszd tejföllel
- fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel pl. egyél hozzá köretnek rizst
Így a szervezeted a megfelelő aminosav kombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.

hozzávalók / 4 adag

lepényhez

tálaláshoz

ajánlat

Jó reggelinek, ebédnek. Tehetsz hozzá salátát, tejfölt. Fogyaszthatod rizzsel és sült vagy párolt zöldségekkel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit és a korianderzöldet mossuk meg, és vágjuk apróra.
  2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (lisztet és a fűszereket) a vízzel - kb. palacsinta sűrűségű tészta lesz belőle. Majd keverjük hozzá felaprított zöldségeket. Esetleg hagyjuk állni egy kicsit a tésztát.
  3. Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben melegítsük fel a ghee-t, és süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg.
  4. Ha jól átsült, a kész palacsintát meglocsolhatjuk egy pici citromlével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 359
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pudla, csicseriborsó lisztes palacsinta, indiai gluténmentes lepény, reform palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

335
csicseriborsóliszt 20 dkg
víz 3 dl
kurkuma 1 kávéskanál
római kömény 1 kávéskanál
koriander 1 teáskanál
1 kávéskanál
újhagyma zöldje 1 közepes db
fekete bors 1 csipet
gyömbér 1 teáskanál
cukkini 1 közepes db
koriander 2 ek
kókuszzsír 4 ek
citromlé 1 citromból nyert