r
Nosalty Logó

Banana split cake avagy Banánhajó torta

NapsütötteVidékünkön
Banana split cake avagy Banánhajó torta
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

966
Kalória
8.1g
Fehérje
102.1g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
134.3g
Víz
184g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
77.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

Összesen 966 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

Összesen 7736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Összeállítás

Ganache

Dekoráció

Összesen 285 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 966 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    485.7 g
  • Telített zsírsav
    311 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3482.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    817.1 g
  • Cukor
    618 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1074.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3531 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 7736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Tortalapok

  1. A sütőt 175 fokra melegítjük elő. Három kicsi, 15 cm-es formát kivajazunk, liszttel meghintünk, és félretesszük. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral és a sóval elkeverjük és átszitáljuk, szintén félretesszük.
  2. A vajat a cukorral egy nagy tálban, a robotgép legmagasabb fokozatán világossá és krémessé keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, jól elkeverjük. A banánt átnyomjuk, és a vaníliakivonattal együtt a tésztához keverjük. Az átszitált lisztkeveréket felváltva az íróval keverjük bele - itt már nem szabad túl erősen keverni.
  3. A tésztát egyenlően osztjuk el a sütőformákban, és 27-30 percig sütjük - egy fogpiszkálóval teszteljük, hogy a tészta ragadós-e, és csak akkor vesszük ki a sütőből, ha a fogpiszkáló tiszta marad. Kivesszük a sütőből, pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, és rácson hűtjük ki teljesen.

Epertöltelék

  1. Az epertöltelékhez az epret megmossuk, nagy kockákra vágjuk. A cukorral együtt egy kis lábosba tesszük, és felmelegítjük - 5-8 percig főni hagyjuk. Az epreknek puhának, de nem pépesnek kell lenniük. Teljesen kihűtjük. A többletfolyadékot lecsepegtetjük.

Ananásztöltelék

  1. Az ananásztöltelékhez az ananászt lecsepegtetjük, majd kockázzuk. A cukorral és a keményítővel egy kis lábosba rakjuk, és felmelegítjük. Folyamatos keverés mellett 2-3 perc alatt felfőzzük, amíg a massza kissé besűrűsödik.

Vajkrém

  1. A vajkrémhez a tojásfehérjét a cukorral egy hőálló tálba tesszük, és egy lobogó vízzel teli lábos felett fakanállal történő, folyamatos keverés mellett felmelegítjük. A masszának 71 fokos hőmérsékletet kell elérnie - a legjobb egy konyhai hőmérővel mérni.
  2. Levesszük a tűzről, és egy konyhai robotgép táljába öntjük, a legmagasabb fokozaton 8-10 perc alatt felverjük. A meringue-nak tömörnek és fényesnek kell lennie, a tálnak pedig teljesen ki kell hűlnie.
  3. A gép fokozatát csökkentjük, és kis darabonként keverjük hozzá a vajat. Minden vajdarabka között jól átkeverjük. Ha az egész vaj a tálban van, a vaníliakivonatot hozzáadjuk, és további 2-3 percig keverjük a legmagasabb fokozaton, de vigyázzunk, mert a túl sok keverés sem tesz jót. A vajkrémnek könnyednek és fényesnek kell lennie.

Összeállítás

  1. A torta összeállításához az első lapot egy szervírozótálra fektetjük. Némi vajkrémet töltünk egy kerek nyílású habzsákba, majd egy karika vajkrémet nyomunk a sütemény szélére - ez megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon. Az ananásztölteléket a karikán belülre pakoljuk, és simára egyengetjük. Ha szükséges, itt nyomhatunk még egy karika krémet a másikra.
  2. A második lapot ráfektetjük, majd a műveletet a vajkrémmel és az epertöltelékkel megismételjük.
  3. Az utolsó lapot is ráfektetjük, kívül mindenütt rásimítunk egy vékony réteg vajkrémet, és 20-25 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A többi vajkrémet is felvisszük a tortára, a felületét elsimítjuk. A tortát még egyszer a hűtőszekrénybe tesszük körülbelül 60 percre.

Ganache

  1. A csokoládét a ganache-hoz durvára vágjuk, és együtt a tejszínnel egy hőálló tálba tesszük. Mikrohullámú sütőben 15-20 másodpercig melegítjük, aztán elkeverjük - addig ismételjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és a ganache sima és fényes lesz. Félretesszük és kihűtjük.
  2. Ahogy a torta kihűlt és a ganache hűvös, de még folyékony, kezdhetjük díszíteni vele a tortát. A legjobb egy kanállal, először csak a szélére egy kevés ganache-t csepegtetni, majd a többit a közepére önteni, és egy spatulával a szélére húzni. Ha a művelet közben túl keménnyé válna a ganache, kevés tejszínnel javíthatjuk az állagát. Hagyjuk száradni.

Dekoráció

  1. A dekorációhoz a tejszínt egy magas tálba tesszük és habosra keverjük.
  2. A habot egy csillagcsöves habzsákba töltjük, és csúcsokat nyomunk a tortára. Száras koktélcseresznyéket ültetünk rájuk. Színes cukorgyöngyökkel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 27 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15

Egy hűsítő nyári desszert, a banánhajó torta változata. A vajkrémhez ír vajat használtam, felhasználás előtt 2 órával vettem ki a hűtőszekrényből, és egy páratlanul puha krémet kaptam, amivel öröm dolgozni. Az epertölteléknél figyelni kell, hogy az eper ne legyen túl pépes, ezért az 5-8 perc főzési időt csökkenthetjük. Tortára fel!

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...