r
Nosalty Logó

Málnás gyümölcstorta Katharosz konyhájából

Katharosz
Málnás gyümölcstorta Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

625
Kalória
10.4g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
82.2g
Víz
199.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
49.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 2498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.8 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    328.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 2498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Piskóta: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, de közben kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab.
  3. Egy gyümölcstorta formát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk, majd belesimítjuk a piskótamasszát.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!), az elején nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik. Hűlni hagyjuk.
  5. Krémhez: 4 ek tejjel és a lekvárral elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, majd belekeverjük a pudingos tejet, és kevergetve besűrítjük, ezután letakarva hűlni hagyjuk.
  6. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal.
  7. Összeállítás: a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, kirakjuk a málna szemekkel, és hidegre tesszük, hogy megdermedjen.
  8. Ha megdermedt, tortazselével bevonjuk a leírás szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyorsan elkészülő, könnyű finomság.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek