Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Herukkatorttu - finn gyümölcstorta

Herukkatorttu - finn gyümölcstorta
Herukkatorttu - finn gyümölcstorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb finn recept, amit szintén a családnál tanultam. Sokszor a gyerekek is segítettek, így ha már nem tudtam mivel lekötni őket, maradt a sütés :D.
Az eredeti recept szerint a süti ribizlivel készül, de ez is ízlés szerint variálható. Nekem a két fotón az egyik szilvás (ezt megszórtam fahéjjal is), a másik eper/áfonya/málna fagyasztott gyümölcskeverékkel készült.
Abszolút pozitívum, hogy napokig puha marad a tésztája!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott margarint keverjük habosra a cukorral és a tojásokkal.
  2. Keverjük hozzá a további szárazanyagokat: lisztet, keményítőt, sütőport, vaníliás cukrot.
  3. Végül adjuk hozzá a tejszínt.
  4. Kivajazott, morzsázott tortaformába öntjük a keveréket, rászórjuk a gyümölcsöt és készresütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 807
elküldve: 2
receptkönyvben: 172
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Yvainne

Mióta szakács: 2011.02.06.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
konyha: skandináv
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös lepény, szilvás pite, áfonyás-málnás pitetorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Moncsicsi03
Moncsicsi03 Thu, 2011-11-03 15:00

Szia!

Nekem csak annyi kérdésem lenne hogy a keményítő feltétlenül szükséges e a sütibe?

Köszike

Yvainne
Yvainne / Yvainne Tue, 2011-06-21 17:37

Bocsánat, javítva. Köszönöm az észrevételt, igen, sütés előtt kell rászórni a tetejére.

gasztrula
sétapálca / gasztrula Tue, 2011-06-21 16:10

Nekem is ez volt az első kérdésem... :)
...a kép alapján a tésztára kell rárakni sütés előtt...

751
margarin 150 g
cukor 180 g
tojás 2 db
finomliszt 180 g
étkezési keményítő 3 evőkanál
sütőpor 1 tk
vaníliás cukor 2 teáskanál
főzőtejszín 0.5 dl
eper 40 dkg
zsemlemorzsa 1 ek