Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lestyános húsgombócleves

Lestyános húsgombócleves
Lestyános húsgombócleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, savanykás leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vajon a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, és további 2-3 percig megdinszteljük, majd felöntjük a levessel.
  3. A húst összevegyítjük a rizzsel, a tojással és az apróra vágott petrzselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat formázunk, amelyeket a már fővő levesbe tesszük.
  4. A lisztet elkeverjük egy kis vízzel, a leveshez öntjük, kb. 20 percig főzzük.
  5. Ha megfőttek a húsgombócok, az ecettel savanyítjuk a levest, majd hozzákeverjük a tejföllel elkavart tojássárgáját, és megszórjuk az apróra vágott lestyánnal. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 596
elküldve: 5
receptkönyvben: 200
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1950 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves lestyánnal, gombócleves, savanyú húsgombócleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

systemd
shadow / systemd Sat, 2013-10-05 00:22

Holnap rápróbálok... :) Egy kicsit több hússal. Ecet helyett ciberét fogok használni a savanyításhoz. ;)

katalinka3
katalinka3 Wed, 2013-01-09 20:33

Üdv. Hétvégén elkészítettem, de mivel nem volt otthon lestyánom, tárkonnyal, nagyon finom lett.
Ajánlom ezzel a fűszerrel is ki lehet próbálni.
Köszi a receptet:
Üdv.
Katalinka3.

katalinka3
katalinka3 Sun, 2012-10-14 21:23

Én elkészítem. Megírom a végeredményt. Látok benne fantáziát. Katalinka3.

vadgesztenye
vadgesztenye Sun, 2012-09-30 20:20

Nem, de a leírásból ítélve, csak jó lehet. A lestyán is a zellerhez hasonló erősebb aromájú zöldség, ízlés szerinti mennyiséggel kezdjük.( a lestyánra értem)

410
darált sertéshús 250 g
rizs 4 dkg
petrezselyem 2 ek
tojás 1 db
sárgarépa 175 g
zeller 75 g
fehérrépa 50 g
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 2 ek
csirke alaplé 1.5 l
finomliszt 1 evőkanál
lestyán 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ecet 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
tejföl 200 ml