Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal-sonkával töltött rántott palacsinta

Sajttal-sonkával töltött rántott palacsinta
Sajttal-sonkával töltött rántott palacsinta
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvesem legjobb barátja említette, hogy mennyire szereti a sajttal sonkával töltött palacsintát majonézzel vagy tartármártással.
Ma reggel a fiúk együtt mentek horgászni. Arra gondoltam, hogy meglepem a barátomat egy ilyen fincsi ebéddel, mire hazajön. Azt hiszem ízlett neki, mert azt mondta, ami megmaradt, holnap elviszi melóba. :)

hozzávalók / 3 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírhoz

A sütéshez

ajánlat

Majonéz, vagy tartármártás. Vagy valamilyen majonézes salátát ajánlanék hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit habverővel csomómentesre keverjük.
  2. Vékony palacsintákat sütünk.
  3. A palacsinta közepére függőlegesen sonka-és sajtszeleteket rakunk. (Felül maradjon 2 ujjnyi szabad terület.)
  4. A palacsintát képzeletben, függőlegesen 3 részre osztjuk.
  5. Két szélét ráhajtjuk a töltelékre úgy, hogy picit egymásraérjen.
  6. Alulról elkezdjük finoman feltekerni.
  7. Óvatosan ellapítjuk a feltekert palacsintát.
  8. 3 tányért készítünk elő. Az elsőbe rakjuk a lisztet. A másodikba a tejjel elkevert tojást, amit befűszerezünk a sóval, borssal, paprikával, ételízesítővel. A harmadikba rakjuk a zsemlemorzsát.
  9. Ilyen sorrendben alaposan beforgatjuk a töltött palacsintákat.
  10. Olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 53 540
elküldve: 11
receptkönyvben: 534
elkészítve: 15/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott palacsinta sajttal-sonkával, töltött-rántott palacsinta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

E.D.
E.D. Sun, 2016-05-15 19:34

En is el szeretnem keszitteni, nagyon otletes es tuti fincsi. Meg mondana valaki kb hany db palacsinta jon ki ebbol az adagbol ?

justafairytale
justafairytale Mon, 2011-11-28 09:38

mi is szoktunk ilyet, annyi különbséggel, hogy lereszeljük a sajtot és a sonkát, valamint megbolondítjuk egy kis füstölt sajttal. aztán az egészet összekeverjük, és úgy tesszük a palacsintába.
de ez is nagyon guszta, ki fogom így is próbálni! :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Mon, 2011-11-28 15:43

Sok finomsággal meg lehet tölteni egy palacsintát. :) Egy kis időt spórolsz meg, ha csak rárakosgatod, nem reszeled. :)

bellerreni
bellerreni Tue, 2011-10-25 14:17

Kedves Blondevilke! Nagyon jó ötletet adtál a holnapi ebédhez, köszönöm szépen :) Én még annyival fogok megbolondítani, hogy felét úgy csinálom ahogy leírtad, a másik felét pedig májkrémmel és sajttal fogom megtölteni. Mi francia pirítósban is imádjuk a májkrémeset, így szerintem nem lehet nagy melléfogás :) Köszönöm még egyszer. Üdv: Reni

Swampi
Swampy / Swampi Tue, 2011-06-21 18:47

Párom anyukája csinál sokszor rántott palacsintát, igaz ő fahéjas reszelt almával tölti. Ma én viszont a Te ötleted alapján csináltam. Azt mondta nagyon finom, laktató :)

1395
finomliszt 125 g
tojás 1 db
tej 1 dl
víz 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
prágai sonka 15 dkg
sajt 15 dkg
finomliszt 4 evőkanál
zsemlemorzsa 4 ek
tojás 2 db
tej 1 ek
1 csipet
bors 1 csipet
fűszerpaprika 1 csipet
ételízesítő 1 csipet
napraforgó olaj 3 dl