Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi betyárleves 3.

Bakonyi betyárleves 3.
Bakonyi betyárleves 3.
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm küldte át ezt a receptet. Nagyon finom és gazdag leves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elhagyható az erős őrölt paprika, és helyettesíthető erős zöldpaprikával. Akár tarhonyát, cspetkét is lehet hozzáadni. Az eredeti receptben nem füstölt szalonna van, és egyáltalán nincs benne őrölt paprika. Zöldpaprika helyett pedig zöld kaliforniai paprikát használtam, mert nálunk nincs zöldpaprika.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk.
  2. A szalonna zsírján megfonnyasztjuk az aprított hagymát. (Mivel nekem nem volt ez elegendő, libazsírral pótoltam.)
  3. Hozzáaádjuk a kicsi kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
  4. A hús fog egy pici levet is engedni, ebben elkezdjük párolni az aprított sárgarépát, fehérrépát és a gombát.
  5. Felöntjük 2 l vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel, őrölt erős paprikával ízesítjük.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd addig főzzük, míg a hús teljesen át nem puhul (kb.55 perc).
  7. A tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és az aprított kaprot, majd belekeverjük a levesbe.
  8. 1-2 percet tovább főzzük. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 189
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

szalonnás-zöldséges leves, füstös leves zöldségekkel tefjölösen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-05-25 09:37

Szia! Ezt mentettem magamnak! Éva

575
füstölt szalonna 15 dkg
sertéscomb 40 dkg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 1 db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
csiperkegomba 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 kk
libazsír 0.5 ek
víz 2 l