r
Nosalty Logó

Magyaros csípős gombaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Magyaros csípős gombaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 772 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3838.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2286 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2770 micro
Összesen 772 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát, fokhagymát és a petrezselymet nagyon apróra felvágjuk.
  2. A gombát szűrőn átmossuk, majd felszeleteljük.
  3. A felhevített zsíron megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt saját levében addig pároljuk, még majdnem zsírjára pirul.
  4. Ekkor meghintjük a liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a fokhagymával átkeverjük. Félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát.
  5. Felöntjük 1 liter forró vízzel. Beletesszük a csipetkét, majd készre főzzük.
  6. Tálalás előtt belekeverjük a paprikakrémet. Tejföllel meglocsolva és az aprított petrezselyemmel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33216
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros csípős gombaleves
Mercedes 302 recept

Nagyon szeretem a gombát minden formában. Évente egyszer sajnos engem is elkap a megfázás, ilyenkor bedugul az orrom, amit ki nem állhatok. Egy jó pálinka mellett a másik gyógymód, amit ilyenkor alkalmazom egy forró, csípős leves kanalazása.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!