r
Nosalty Logó

Illatos erdei gombaleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Illatos erdei gombaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 823 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 24 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    2064 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3794 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 206 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9364.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    8255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    1086 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5027 micro
  • β-karotin
    15175 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7153 micro
Összesen 823 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 24 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg a víz el nem fő róla.
  3. A zöldségeket a vöröshagymával összepirítom, majd fölengedem a zöldségalaplével (vagy vízzel).
  4. A gombákat a forrásban lévő levesbe teszem, 10 percet forralom, így a gomba aromái a levesbe kerülnek, de nem főnek szét!
  5. Ha elkészült a leves, tálalás előtt szórom bele a petrezselymet, hogy ne szürküljön meg.
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 36126
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 17.

Ajánló

Már a piacon csak a szép apró, friss gombákat válogatom ki, mert kevesebb munka van vele és sokkal esztétikusabb.

Receptkategóriák

A pécsi vásárcsarnokba járva a dundi gombás hölgyet sose hagyom ki, ha jó gombát akarok . A sok eső miatt meg óriási a gombakínálat!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.