Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos erdei gombaleves

Illatos erdei gombaleves
Illatos erdei gombaleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pécsi vásárcsarnokba járva a dundi gombás hölgyet sose hagyom ki, ha jó gombát akarok .
A sok eső miatt meg óriási a gombakínálat!
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Már a piacon csak a szép apró, friss gombákat válogatom ki, mert kevesebb munka van vele és sokkal esztétikusabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg a víz el nem fő róla.
  3. A zöldségeket a vöröshagymával összepirítom, majd fölengedem a zöldségalaplével (vagy vízzel).
  4. A gombákat a forrásban lévő levesbe teszem, 10 percet forralom, így a gomba aromái a levesbe kerülnek, de nem főnek szét!
  5. Ha elkészült a leves, tálalás előtt szórom bele a petrezselymet, hogy ne szürküljön meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 321
elküldve: 0
receptkönyvben: 240
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

brokkolis gombaleves, gombaleves brokkolival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

208
szegfűgomba 100 g
rókagomba 100 g
galambgomba 50 g
brokkoli 1 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 2.5 l
napraforgó olaj 4 ek