Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-ricottás gnocchi Beától

Baconös-ricottás gnocchi Beától
Baconös-ricottás gnocchi Beától
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fördős Zé videóit nézve egyre jobban késztetést éreztem arra, hogy egy nagyon finom gnocchit készítsek. Na de mégis mivel tálaljam? A hűtőben volt ricotta, füstölt bacon és habtejszín, a kertben pedig egy hatalmas sor fodros petrezselyemzöld.
Gondoltam, ebből összeütök egy jó kis ebédet.
A legnagyobb dicséret az ebédnél az volt, hogy az újdonságoktól elzárkózó Édesanyám kétszer szedett belőle. Kell ennél jobb dolog? 

hozzávalók / 4 adag

Ricottás szósz

Gnocchi

Szólj hozzá!

elkészítés

Ricottás szósz

  1. A füstölt bacont egy evőkanál olajon lepirítjuk egy nagyobb serpenyőben, melybe a kifőtt gnocchikat is bele tudjuk majd keverni.
  2. A pirított baconre rátesszük a ricottát, majd a tejszínt is. Nekem habtejszínem volt, ettől egy kicsit édeskés íze lett, de legközelebb elkészítem főzőtejszínnel is. (Bár sok helyen azt olvastam, hogy finomabb az ételekbe a habtejszín.)
  3. Majd ízesítjük borssal, fokhagymaporral, őrölt köménnyel, kakukkfűvel. Sózzuk, de csak óvatosan, mert a bacon is sós, nehogy elsózzuk a szószunkat.
  4. Miután összeforrt, egy csokor petrezselyemzöldet aprítunk bele.
  5. A szósz elég sűrű, amit majd a gnocchi főzővízével hígítunk fel, miután egy adag tészta kifőtt benne.

Gnocchi

  1. A burgonyát héjában feltesszük főzni, majd miután megfőtt, leszűrjük, kicsit hideg vízben hűtjük, majd megpucoljuk.
  2. Gyúrótáblára burgonyanyomón átnyomjuk a burgonyákat, és szétterítjük. Hagyjuk, hogy a még benne lévő gőzt kieressze magából, mert ha még nedves és meleg, több lisztet fog felvenni, mint az előírt.
  3. Egy nagy lábasban (igen, én lábasban főztem ki, nem fazékban) vizet teszünk fel a tűzhelyre a gnocchik kifőzéséhez. Nem kell zubogva forrni neki, elég, ha gyöngyözik benne a víz. Majd sózzuk.
  4. Miután a burgonya kihűlt, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Ráhintjük a kétféle lisztkeverékét, majd rácsorgatjuk a 4 tojássárgáját. Majd laza mozdulatokkal összedolgozzuk. Nem kell nagyon kidagasztani, a lényeg, hogy a massza összeálljon. Mindehhez tálat nem használunk, hanem a gyúródeszkán dolgozunk.
  5. Majd a tésztából maroknyi adagokat tépünk le, és rudakat sodrunk. Egyforma hosszúságúra vágjuk őket, és meglisztezve a deszkán szétterítjük.
  6. Ha a vizünk gyöngyözve forr, kifőzzük a gnocchikat több adagban, majd szűrjük, folyó vízzel átöblítjük, és egyszerre a szószba tesszük, melyet az első adag tészta főzése után egy merőkanál főzőlével felhígítunk.
  7. Kóstoljuk, és ha utánfűszerezést igényel, akkor ízlésünk szerint fűszerezhetjük még. (Ha az általam megadott fűszereket valaki nem szereti, akkor helyettesítheti saját ízvilága szerint, hisz én is úgy készítettem a szószt, hogy minden fűszer után rákóstoltam a szószra.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 321
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

SzekerBea

Mióta szakács: 2017.06.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gnocchi házilag

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Sun, 2017-11-12 20:36

Nagyon szépen köszönöm! :) Örömmel tölt el, hogy kiemeltétek a receptemet a facebook oldalatokon! :) :*

957
füstölt szalonna 20 dkg
ricotta 25 dkg
főzőtejszín 2 dl
fokhagymapor 2 csipet
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 1 kg
finomliszt 13 dkg
diabetikus liszt 13 dkg
3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojássárgája 4 db