r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye tejfölös hagymaszószban

Pogácsa
Szűzpecsenye tejfölös hagymaszószban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

589
Kalória
47.2g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
424.2g
Víz
189g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    848.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. A húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymákat negyedeljük, majd vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát átpréseljük a fokhagymanyomóval.
  2. A hússzeleteket kevés olíván mindkét oldalukon erős lángon megpirítgatjuk, kiszedjük egy tálba, és lefedjük alufóliával.
  3. A serpenyőbe még egy pici olajat öntünk, ezen a vöröshagymát és a fokhagymát kicsit megsózva elkezdjük párolni. Rátekerünk egy kevés borsot, hozzákeverjük az őrölt köményt. Rászórunk egy púpos teáskanál lisztet, felengedjük kb. 1 dl vízzel és a tejföllel. A szószhoz hozzáadjuk a mustárt, és jól összekeverjük az egészet.
  4. A serpenyőbe visszarakjuk a kicsi hússzeleteket, lefedjük, és nagyon kicsi lángon, időnként megkavargatva, lassan összepároljuk az egészet. A végén még kívánkozott nekem egy picurka cukor bele.
  5. Pennével tálaltam. Jó lett volna a főtt rizs is hozzá (de nem volt itthon).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Keresgéltem neten a kevés kis szűzpecsenyémhez valami ötletet. Cookpadon Alajuli receptje megtetszett, kicsit variáltam a hűtő tartalma alapján. Tejszín helyett tejföl, sajnos a fehérbor meg elfogyott, maradt a víz helyette. Többi, azaz a lényeg  (szűzpecsenye, hagyma) maradt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek