Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos sertésszűz balzsamecetes meggyel

Borsos sertésszűz balzsamecetes meggyel
Borsos sertésszűz balzsamecetes meggyel
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány perc alatt elkészíthető étel, kivéve a burgonyaköretet, de az sem igényel sok törődést. Félig megfőzzük, majd 1-2 kanál kacsazsírral nyakon öntve sütőben megpirítjuk.

hozzávalók / 3 adag

Hús

Meggy

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. A húst ecsettel megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és egy forróra felhevített teflon serpenyőben hirtelen kérget pirítunk rá minden oldalán, majd a 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen mindkét oldalát 4-4 percig sütve megsütjük.
  2. Tálalásnál szeleteljük.

Meggy

  1. A meggy felét a meggylével, a cukorral és a balzsamecettel felforraljuk, és addig forraljuk, míg az ecetes szag el nem illan (kb. 2 perc).
  2. Botmixerrel pürésítjük, majd ekkor adjuk hozzá a meggy másik felét. Ezt már gyakorlatilag csak megmelegítjük benne, és tálaljuk a hús mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 998
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyszószos sertéssült, szűzérmék pikáns meggymártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

258
sertésszűz 0.5 kg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
meggy 20 dkg
balzsamecet 2 ek
melaszos nádcukor 1 teáskanál
meggylé 1 dl