r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt csirkemellvagdalt

Zsuzsamama56
Baconbe göngyölt csirkemellvagdalt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

551
Kalória
44.5g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
32.7g
Zsír
233.1g
Víz
187.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 551 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6398 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    3561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    932.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4702 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 2200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, paprikával, a zúzott fokhagymával. A metélőhagymát felaprítva tegyük hozzá, a tojással dúsítjuk, a morzsával összefogatjuk. Vegyünk egy kisebb tepsit, és olívával locsoljuk az alját meg. Ebbe rakjuk majd a baconbe tekert csirkeroládot.
  2. A baconszalonnát egymásra fektetve osszuk ketté, és az egyikbe rakjuk a húsmassza felét, míg a másikba a másikat. Tekerjük fel, és a hajtás alul legyen. Helyezzük a tepsibe, és locsoljuk meg a borral. Kenjük meg paprikakrémmel, és borsozzuk meg a húsroládot. Tűzdeljük meg a rozmaringággal, és tegyük előmelegített sütőbe, 160 fokon süssük készre.
  3. Félidőben fordítsuk át a másik oldalára is, hogy megpiruljon egyformán mindkét fele. Locsoljuk meg a szafttal, és süssük, még pirulni nem kezd, és fordítsuk újra vissza, majd zárjuk el a sütőt. Amikor kissé meghűlt, szeleteljük fel, és vajas törtburgonyát, salátát kínáljunk hozzá. A szaftról sem feledkezzünk meg. Ha sűrűbben szeretnénk, akkor egy serpenyőbe öntsük át a szaftot, és tegyünk kevés lisztet hozzá, majd forraljuk be.
  4. Azonban hidegen is finom, esetleg a megmaradt husit vacsorára is elfogyaszthatjuk, hidegen szeljük, és kínáljuk bagettel, salátával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Oly sok csodás baconbe göngyölt étel található az interneten. Az én receptem, szerintem, még nem szerepel közöttük. Ennek örülök, hiszen azt szeretném, ha olyan étel készülhessen a konyhámban, amit csak én készítek, és még más nem. Előtte mindig körülnézek, mert nem az a cél, hogy lemásoljak valamit, hanem hogy ihletet merítsek belőle. Ilyenkor töröm a fejem, mit lehetne valami újat kreálni a hétköznapokra. Pompás fogás lett belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek