Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe göngyölt csirkemellvagdalt

Baconbe göngyölt csirkemellvagdalt
Baconbe göngyölt csirkemellvagdalt
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Oly sok csodás baconbe göngyölt étel található az interneten. Az én receptem, szerintem, még nem szerepel közöttük. Ennek örülök, hiszen azt szeretném, ha olyan étel készülhessen a konyhámban, amit csak én készítek, és még más nem. Előtte mindig körülnézek, mert nem az a cél, hogy lemásoljak valamit, hanem hogy ihletet merítsek belőle. Ilyenkor töröm a fejem, mit lehetne valami újat kreálni a hétköznapokra. Pompás fogás lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, paprikával, a zúzott fokhagymával. A metélőhagymát felaprítva tegyük hozzá, a tojással dúsítjuk, a morzsával összefogatjuk. Vegyünk egy kisebb tepsit, és olívával locsoljuk az alját meg. Ebbe rakjuk majd a baconbe tekert csirkeroládot.
  2. A baconszalonnát egymásra fektetve osszuk ketté, és az egyikbe rakjuk a húsmassza felét, míg a másikba a másikat. Tekerjük fel, és a hajtás alul legyen. Helyezzük a tepsibe, és locsoljuk meg a borral. Kenjük meg paprikakrémmel, és borsozzuk meg a húsroládot. Tűzdeljük meg a rozmaringággal, és tegyük előmelegített sütőbe, 160 fokon süssük készre.
  3. Félidőben fordítsuk át a másik oldalára is, hogy megpiruljon egyformán mindkét fele. Locsoljuk meg a szafttal, és süssük, még pirulni nem kezd, és fordítsuk újra vissza, majd zárjuk el a sütőt. Amikor kissé meghűlt, szeleteljük fel, és vajas törtburgonyát, salátát kínáljunk hozzá. A szaftról sem feledkezzünk meg. Ha sűrűbben szeretnénk, akkor egy serpenyőbe öntsük át a szaftot, és tegyünk kevés lisztet hozzá, majd forraljuk be.
  4. Azonban hidegen is finom, esetleg a megmaradt husit vacsorára is elfogyaszthatjuk, hidegen szeljük, és kínáljuk bagettel, salátával.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 581
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkerolád, őzgerincben sült csirkevagdalt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
csirkemell filé 60 dkg
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
snidling 1 csokor
fűszerpaprika 1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
bacon 20 dkg
rozmaring 4 szál
olívaolaj 4 ek
félszáraz fehérbor 2 dl
paprikakrém 2 ek