Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt

Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt
Színes zabpelyhes sütőben sült vagdalt
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, egészben sült fasírt recept, melyet fogyókúránál szoktam előszeretettel elkészíteni.

hozzávalók / 3 adag

Darált hús

Töltelék

ajánlat

Saját ízlés szerint elkészíthetjük kevert darált húsból is, a fűszerezést is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Darált hús

  1. A darált húst összekeverjük a feltüntetett fűszerekkel, belekeverjük a zúzott fokhagymát, hagymát, tojást. A legvégén a zabpehely kerül bele, ne adjuk hozzá az összeset, mivel függ a hústól is, hogy mennyit kell hozzá adni.
  2. Az így összekevert húst tegyük félre, egy kicsit megdagad majd benne a zabpehely, és ha még úgy látjuk, hogy szükséges, adjunk hozzá bátran még egy keveset belőle.
  3. Ezután a "töltelékként" belekerülő zöldségeket előkészítjük. Nagyobb darabra vágjuk, a spárgát pedig félbe. Egy nagyobb darab alufóliát előkészítünk úgy, hogy megszórjuk pirospaprikával, pici sóval és zabpehellyel. Így a hús kívülről is finom, fűszeres lesz, és nem ég rá a fólia.
  4. Az így előkészített fóliára szétteterítjük a befűszerezett darált húst, majd elrendezzük rajta a zöldségeket. Az alufóliával ügyesen összetekerjük szorosan, egy rudat fogunk kapni. A két végét felfelé tekerve összecsippentjük, hogy a sült húslé ne folyjon ki.
  5. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük kb. 35-40 percet, majd ha kivettük a sütőből, hagyjuk benne még egy ideig a fóliában. Ezután szeletelhetjük, és már csak jó étvágyat hozzá!

Töltelék

  1. Ízlés szerint színes zöldségeket vágjunk nagyobb darabokra, szeletekre, és hosszában helyezzük el a szétterített húson.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 022
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyben sült fasírt, sütőben sült vagdalt, színes vagdalt, egészben sült vagdalt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
darált pulykahús 350 g
1 kávéskanál
majoranna 1 kk
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 2 késhegynyi
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
zabpehely 50 g
pritaminpaprika 0.5 db
zöldspárga 3 db
okra 20 g
gomba 3 közepes db