r
Nosalty Logó

Babragus nokedli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Babragus nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

babragu

nokedli

Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

babragu

nokedli

Összesen 2593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

babragu

nokedli

Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    414 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4681.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    6451 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9205 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 2593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    433 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 122 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

babragu

nokedli

Elkészítés

babragu

  1. Egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk a hagymát a fűszerekkel, sózzuk-borsozzuk, majd átpirítjuk a felkockázott burgonyát, sárgarépát és szárzellert.
  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk a zöldségekkel, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, beáztatott tarkababot. Hozzáadjuk a vörösbort, az alaplevet, a vizet és a babérlevelet. Átforgatjuk az egészet.
  3. Lefedve, közepes lángon, gyakran megkeverve főzzük kb. 90 percet, amíg megpuhul a bab is. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot. Kóstolgassuk is közben, hiszen ekkor még könnyen tudjuk pluszban fűszerezni vagy sózni.

nokedli

  1. Egy tálban kikeverjük a hozzávalókból a nokedlitésztát.
  2. A babos ragúra rátöltünk kb. 2,5-3 deci forró vizet (érdemes közvetlenül a vízforralóból), majd a nokedlit egyenesen a babos raguba szaggatjuk bele, és gyorsan el is keverjük.
  3. 5-10 perc alatt készre főzzük a nokedlit a babraguban, ami közben felveszi a forró vizet, a tészta keményítője pedig szaftosra besűríti a ragut.
  4. Azon melegében tálaljuk, a tetejét ízlés szerint szórjuk meg aprított zöldfűszerrel, locsoljunk rá olívaolajat, vagy kanalazzunk rá kevés tejfölt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 158
  • Össznézettség: 16369
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 18.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek

Receptjellemzők

Babragus nokedli
Rosanics Petra 358 recept

Ez a csodálatos babos nokedli rendkívül laktató, kevés macerát igényel, ráadásul mosogatni is alig kell utána! Az olasz babos tészták (pasta e fave) ihlette egytálétel a bab mellett a répa-burgonya-zeller hármasától lesz ízes, amikor pedig már minden puhára főtt, akkor a nokedlit közvetlenül a raguba szaggatjuk bele, ami így extrán szaftos lesz a tésztából távozó keményítőnek köszönhetően. A babot természetesen előtte éjszaka áztassuk be: mi most tarkababból készítettük, de bármilyen fejtett szárazbabból működik.

Hozzávalók

babragu

nokedli

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...