r
Nosalty Logó

Babragus nokedli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Babragus nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

babragu

nokedli

Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

babragu

nokedli

Összesen 2593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

babragu

nokedli

Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    414 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4681.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    6451 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9205 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 2593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    433 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 122 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

babragu

nokedli

Elkészítés

babragu

  1. Egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk a hagymát a fűszerekkel, sózzuk-borsozzuk, majd átpirítjuk a felkockázott burgonyát, sárgarépát és szárzellert.
  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk a zöldségekkel, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, beáztatott tarkababot. Hozzáadjuk a vörösbort, az alaplevet, a vizet és a babérlevelet. Átforgatjuk az egészet.
  3. Lefedve, közepes lángon, gyakran megkeverve főzzük kb. 90 percet, amíg megpuhul a bab is. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot. Kóstolgassuk is közben, hiszen ekkor még könnyen tudjuk pluszban fűszerezni vagy sózni.

nokedli

  1. Egy tálban kikeverjük a hozzávalókból a nokedlitésztát.
  2. A babos ragúra rátöltünk kb. 2,5-3 deci forró vizet (érdemes közvetlenül a vízforralóból), majd a nokedlit egyenesen a babos raguba szaggatjuk bele, és gyorsan el is keverjük.
  3. 5-10 perc alatt készre főzzük a nokedlit a babraguban, ami közben felveszi a forró vizet, a tészta keményítője pedig szaftosra besűríti a ragut.
  4. Azon melegében tálaljuk, a tetejét ízlés szerint szórjuk meg aprított zöldfűszerrel, locsoljunk rá olívaolajat, vagy kanalazzunk rá kevés tejfölt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 8703
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babragus nokedli
Rosanics Petra 316 recept

Ez a csodálatos babos nokedli rendkívül laktató, kevés macerát igényel, ráadásul mosogatni is alig kell utána! Az olasz babos tészták (pasta e fave) ihlette egytálétel a bab mellett a répa-burgonya-zeller hármasától lesz ízes, amikor pedig már minden puhára főtt, akkor a nokedlit közvetlenül a raguba szaggatjuk bele, ami így extrán szaftos lesz a tésztából távozó keményítőnek köszönhetően. A babot természetesen előtte éjszaka áztassuk be: mi most tarkababból készítettük, de bármilyen fejtett szárazbabból működik.

Hozzávalók

babragu

nokedli

Címlapról ajánljuk

További cikkek