r
Nosalty Logó

Óriásbab fetával és rozmaringgal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Óriásbab fetával és rozmaringgal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 492 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1970 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 492 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    924 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1814 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    4660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    4445 micro
Összesen 1970 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1292 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb fazékban vizet forralunk. A paradicsomok végét x-alakban bemetsszük, és a vízbe dobjuk két percre. Kivesszük, héjukat lehúzzuk, és összevágjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és fokhagymát. Kis lángon, kevergetve kb. 8 percig, amíg megpuhulnak.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot, és kb. 20 percig főzzük. Ha a paradicsom nagyon egyben lenne, krumplinyomóval vagy villával megtörjük kicsit. Sózzuk.
  4. Ha kész, hozzáadjuk a főtt babot, a rukkolát, a borecetet és az apróra vágott rozmaringot. Megvárjuk, míg a bab átmelegszik, és elzárjuk a gázt. Tálaláskor igazságosan elosztjuk a tetején a sajtot.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 370
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17783
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marta Stewart vega receptje, kicsit átalakítva, azoknak akik kedvelik a paradicsomos nyári ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek